Україна
3 квітня 2020
Найголовніше за день: Іспанія наздогнала Італію за кількістю заражень, запровадження жорсткіших умов карантину та єдиний державний протокол лікування хворих на COVID-19
Читайте про найголовніші події дня, 3 квітня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 3 квітня.

Іспанія наздогнала Італію за кількістю заражень

Кількість заражень коронавірусом в Іспанії зросла до 117 710, це на 7,5 тисяч випадків більше, ніж учора.

Таким чином за кількістю заражень Іспанія випередила Італію, де станом на вчорашній вечір було зареєстровано 115 242 випадки зараження коронавірусом - хоча італійська статистика останнього дня ще не оновлена. Втім, зважаючи на те, що темпи зростання діагностованих хворих у Іспанії суттєво вищі за італійські, найімовірніше, іспанська статистика згодом збільшить відрив. 

Запровадження жорсткіших умов карантину

Для попередження розповсюдження коронавірусної хвороби Уряд планує запровадити більш жорсткі заходи безпеки на період карантину. Про це повідомив Денис Шмигаль.

Всі інші нововведення будуть опрацьовані з урахуванням пропозицій Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової та профільних міністерств.

Єдиний державний протокол лікування хворих на COVID-19

Міністерство охорони здоров’я запровадило єдиний державний протокол лікування хворих на COVID-19.

Відповідний документ ініційований Міністром охорони здоров’я Максимом Степановим і підготовлений за два дні його роботи на посту очільника відомства.

Протокол призначений для всіх медичних працівників, які надають медичну допомогу пацієнтам з коронавірусною хворобою. Його мета – встановити чіткий алгоритм призначення та застосування лікарських засобів для лікування груп пацієнтів з підтвердженою коронавірусною хворобою (COVID-19) при середньотяжкому, тяжкому та критичному її перебігу.

Також повідомляли, що відомий американський лікар з центральної клініки Нью-Йорка надав рекомендації як знизити небезпеку зараження на 99% і зупинити поширення вірусу.

Німеччина дозволить в квітні і травні приїхати в країну по 40 тис сезонних працівників зі Східної Європи, незважаючи на пандемію коронавіруса.

Зазначимо, що відкритий лист президентові України Володимиру Зеленському від громади м. Монастириська щодо загострення ситуації у зв’язку з поширенням COVID-19 у Монастириському районі опублікувала місцева громадська активістка Світлана Безділь у соцмережі “Фейсбук”. У листі також відеозвернення медиків, жителів району, активістів.

 

Читайте також:За минулу добу в Києві на COVID-19 захворіли ще 28 людей, - Кличко