Світові ціни на продовольство знизилися через пандемію коронавіруса
Падіння викликане очікуваннями уповільнення темпів економічного зростання, викликаного обмеженнями
news-image

Світові ціни на продовольство різко знизилися, головним чином внаслідок скорочення попиту, пов'язаного з наслідками пандемії COVID-19. Про це повідомляє ФАО (Продовольча і сільськогосподарська організація ООН), пише «Є!».

Середнє значення Індексу продовольчих цін ФАО, яких відстежуються помісячні зміни міжнародних цін на основні товарні види продовольства, становило за місяць 172,2 пункту, що на 4,3 пункту нижче, ніж у лютому.

Падіння цін обумовлено головним чином факторами попиту, а не пропозиції, а на фактори попиту впливають все більше погіршуються перспективи в економіці, - сказав старший економіст ФАО Абдолреза Аббассіан.

Індекс цін на рослинні олії ФАО за місяць знизився на 12,0% відсотків, причиною чого в основному стало падіння цін на пальмову олію.

За останній місяць ціни на нафту впали більш ніж удвічі, і це чинить серйозний понижувальний вплив на біопаливо, яке є важливим джерелом попиту на ринках цукру і рослинних олій, - зазначив аналітик ФАО Пітер Тенес.

Індекс цін на молочну продукцію ФАО впав на 3,0% через зниження котирувань і глобального попиту на імпорт знежиреного та незбираного сухого молока у зв'язку з порушеннями в ланцюгах постачання молочної продукції з-за обмежувальних заходів, спрямованих на стримування поширення COVID-19.

Індекс цін на зернові ФАО в березні знизився на 1,9% в порівнянні з лютим і практично повернувся на свій рівень березня 2019 року.

Індекс цін на м'ясо ФАО впав на 0,6%.

Читайте також: У НБУ розповіли, чому заспокоївся валютний ринок