Події
5 квітня 2020
В анексованому Криму російські провайдери блокують доступ до 20 українських ресурсів — правозахисники
Станом на кінець березня доступ був заблокований до щонайменше 25 сайтів
news-image
В анексованому Криму 10 російських провайдерів в дев'яти населених пунктах півострова блокують 20 українських інформаційних сайтів, дві соціальні мережі, а також сайти «Хізб ут-Тахрір» і Меджлісу кримськотатарського народу.

Про це з посиланням на результати моніторингу повідомили в «Кримській правозахисній групі». Його провели у лютому-березні 2020 року, пише «Є!».

Правозахисники зазначили, що станом на кінець березня доступ був заблокований до щонайменше 25 сайтів, які вільно функціонують на підконтрольній Україні території. Це «Українська правда», «Укрінформ», Лівий берег», «РБК-Україна», «Дзеркало тижня», «Цензор.немає», QHA, «Слід.ні», UAinfo, «5 канал», «Радіо Хаят», «Фокус», «Главком», «Центр журналістських розслідувань», «ТонеТо», «Депо», «Стрічка», «Апостроф», «Головне» та Blackseanews, а також сайти соціальних мереж LinkedIn і Telegram, сайти Меджлісу кримськотатарського народу, Свідків Єгови та «Хізб ут-Тахрір».

Також у п'яти провайдерів з 10 недоступний сайт ГО «Кримська солідарність». Сайт кримськотатарського телеканалу АТR блокують три провайдери, а сайт «Інформаційного спротиву» блокують два провайдери з усіх перевірених.

Читайте також: В Україні 1251 випадок коронавірусу, 25 пацієнтів одужали