Суспільство
6 квітня 2020
Позови на незаконність карантинних обмежень почали подавати до суду
Унаслідок встановлення жорстких карантинних заходів почали з'являтися позови на незаконність таких карантинних обмежень.
news-image

Унаслідок встановлення жорстких карантинних заходів почали з'являтися позови до суду на незаконність таких карантинних обмежень.

Наприклад, Олександр Гуміров, консультант з правових питань, громадський діяч у Фейсбук пише про те, що його позов про незаконність карантину підтримали декілька тисяч людей.

Олександр не заперечує загрози, яка походить від коронавірусу, однак, вважає цю загрозу неадекватно спотвореною. 

Я проти нагнітання істерії і паніки - я за розумний системний підхід в подоланні конкретної загрози. Підтримуючи розумні заходи, рекомендовані найавторитетнішими медичної організацією планети - ВООЗ, я проти хаотичних саботажних неадекватних заходів, які не мають під собою ніяких підстав, відверто шкідливих і цинічно зневажають правові підвалини суспільства", - пише Гуміров.

Позовом юрист оскаржує лише саботажні заходи (такі як тотальний карантин, примусове носіння масок здоровими людьми, оюмеження свободи руху та ін.).

Я проти знищення економіки. Я проти нехтування цивільних прав. Я проти руйнування правового поля шляхом створення небезпечного прецеденту. Далі. Мій позов нема про медичних питаннях, а тільки про юридичних. Я прагну, щоб чиновники, яким абсолютно немає довіри, допомагали, а не шкодили. Я домагаюся системності в прийнятті рішень і розумності в застосовуваних заходи. Тільки системність і розумність можуть бути корисні. Хаос і популізм - шлях в нікуди. Я не бажаю боку спостерігати і дозволяти негідникам, які дорвалися до влади, відмивати мільярди і грабувати Україну під прикриттям "благих намірів" і під прикриттям "карантину", - йдеться у повідодомленні.

Також позов до суду подав Олексій Гончаренко, член фракції ЄС. Звернення політика з'явилося у Youtube.

Якщо влада хоче обмежити так (!) права громадян, то вона зобов'язана вводити надзвичайний стан. Збирати Раду і голосувати за це. Є закон, є Конституція. Їх потрібно дотримуватися", - наголошує Гончаренко.

Олександр Дубінський, нардеп від "Слуги народу", також вважає посилення карантину безвідповідальними та деструктивними діями з боку Кабміну. Про це він пише у Фейсбук.

Стало очевидним, що особисто Прем'єр-міністр є ініціатором злочинних дій, які мають однозначну кваліфікацію в статтях кримінального кодексу - починаючи від службової недбалості до зловживання службовим становищем, в найближчі дні я разом зі своїм адвокатом Тетяною Костіною подам в державне бюро розслідувань заяву про вчинення Прем'єр-міністром Шмигалем злочинів, які очевидно призведуть до особливо тяжких наслідків - загибелі багатьох громадян України", - повідомив Дубінський.

Дубінський переконаний, що Кабінет Міністрів замість того, щоб забезпечити державну підтримку людей в надзвичайній ситуації, робить не просто незаконні дії. Його посадові особи здійснюють кримінальні злочини, які майже напевно спричинять за собою особливо тяжкі наслідки у вигляді загибелі значної кількості наших громадян і фактичного підриву конституційного ладу.

Нагадаємо, в Україні з сьогоднішнього дня, 6 квітня, посилюються обмежувальні заходи у зв'язку з карантином. Кабінет міністрів опублікував постанову № 255 від 2 квітня про посилення карантинних заходів в Україні, які будуть діяти по 24 квітня.

6 квітня на 10 годину ранку в Україні зафіксовано 1319 випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Раніше стало відомо, що у Тернопільській області ще один летальний випадок від COVID-19

Читайте також:У столиці вже 267 підтверджених випадків захворювання на COVID-19