Україна
28 лютого 2015
Кабмін закликає громадян чесно заповнювати анкети на субсидії
news-image

Кабінет міністрів України закликає громадян вносити правдиві дані анкети на надання субсидій.

"У нас має бути довіра один до одного. Людина вносить дані і несе за них відповідальність. Ми дуже просимо всіх, щоб це був чесний і відвертий підхід", - сказав прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду в суботу.

Прем'єр зазначив, що з 90 питань, на які необхідно було відповідати в анкеті на отримання субсидій, залишилося всього 15.

Він також повідомив, що уряд планує виділити 24 млрд. грн на надання субсидій населенню у зв'язку з підвищенням тарифів і не виключив, що в разі необхідності ця сума може бути збільшена.

"Якщо потрібно більше, знайдемо більше", - сказав А. Яценюк.

Міністр соціальної політики Павло Розенко додав, що сьогодні соціальні служби після отримання заяв на субсидії перевіряють зазначені дані протягом 2-3 місяців і тільки потім видають субсидії.

Читайте також:Яценюк: Україна 20 років була великим базаром під відкритим небом
За його словами, новий порядок, який буде діяти з весни поточного року, передбачає, що субсидія надаватиметься вже до закінчення перевірки.

"Ми довіряємо нашим людям, і ми довіряємо даними, які вони нам дадуть", - підкреслив П. Розенко.

Міністр додав, що в разі, якщо фактичні доходи громадян, які отримали субсидію, будуть істотно перевищувати дані в анкеті, ці громадяни будуть оштрафовані.

Читайте також:Конфлікт на Донбасі триватиме роками – Прем’єр