Суспільство
7 квітня 2020
МОЗ може в середу заборонити роботу ринків за умови недотримання правил карантину
Зараз МОЗ з Нацполіцією аналізує ситуацію і бачать, що відбуваються системні порушення.
news-image

Міністерство охорони здоров'я може в середу заборонити роботу ринків за умови недотримання всіх встановлених правил карантину, повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, в ефірі програми "Свобода слова" на каналі ICTV. 

Я особисто видав постанову головного державного санлікаря, яка чітко регламентувала, при дотриманні яких умов органи місцевого самоврядування можуть дозволити відкритися ринкам. Зараз ми з Нацполіцією аналізуємо ситуацію і бачимо, що відбуваються системні порушення. Перших два дні поліція спробує реагувати, але, якщо не буде жодного ефекту за понеділок-вівторок, в середу ми скасуємо цю постанову і ринки будуть закриті. Та ж сама ситуація з парками. Якби в парках дотримувались тих речей, які ми пропагуємо, їх можна було б дозволити", - сказав він.
Прогулянки дітей c батьками в парках, це те ж саме, що з ринками. Там відбувається найбільше контактів", - додав Ляшко.
Ми ще не доросли до рівня свідомості коли пропонують утриматись від контактів і ми будемо дотримуватися правил. Тому приходиться вживати ось такі заходи, які вживаються сьогодні", - наголосив лікар.

Нещодавно деяким продуктовим ринкам МОЗ дозволив працювати під час карантину, проте дотримуючись визначених умов.

Нагадаємо, на одеському базарі "7 кілометр", де працюють понад 60 тисяч людей, ввели обмеження через коронавірус. Структурні підрозділи і адміністрація не приймають відвідувачів, однак продавці продовжують працювати.

Раніше повідомляли, що у Запоріжжі торговці місцевих ринків влаштували бунт проти жорстких обмежувальних заходів у рамках карантину, які ввела місцева влада для боротьби з коронавірусом.

Читайте також:У Запоріжжі директор ринку, який ігнорував карантин, виявився зараженим COVID-19