Події
7 квітня 2020
На Кіровоградщині серед хворих на коронавірус 21 медик
Йдеться про 18 працівників обласного госпіталю та трьох працівників обласної лікарні.
news-image

На Кіровоградщині лабораторним методом підтверджено 54 випадки захворювання на коронавірус, із яких 1 летальний. Серед числа хворих – 21 медик.

Про це повідомив голова ОДА Андрій Балонь сьогодні, 7 квітня.

На COVID-19 захворіли 40 мешканців Кропивницького, шестеро мешканців Кропивницького району та троє мешканців Долинського району. Окрім цього, під час перебування в Кіровоградській обласній лікарні коронавірус підтвердили в пацієнтки з с. Мар'ївка Компаніївського району, 1 чоловіка з с.Паліївка Маловисківського району та 1 чоловіка з смт. Вільшанка. Вони продовжують перебувати на стаціонарному лікуванні», - зазначив Андрій Балонь.

Як прокоментував голова ОДА, серед хворих на коронавірус є і медики. Наразі 

Загалом на Кіровоградщині 23 людини, хворих на COVID-19, мають легкий перебіг хвороби й перебувають вдома на самоізоляції.

30 людей госпіталізовані. Із них 2 - у Долинській ЦРЛ, 18 - у Центральній міській лікарні в Кропивницькому, 10 - у Кіровоградській обласній лікарні. 9 пацієнтів знаходяться у важкому стані з причин, непов'язаних безпосередньо з COVID-19.

Зокрема йдеться про серцево-судинні захворювання, політравми й кому. 17 пацієнтів - у середньому стані важкості, 4 пацієнта - у стані ближче до задовільного.

Як стало відомо, люди, які мають перші симптоми коронавірусу, є найбільш небезпечними в епідемічному відношенні. На цьому наголосив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар.

Нагадаємо, мобільний додаток для контролю режиму обсервації та самоізоляції запущено, його невикористання прирівнюватиметься до порушення режиму та спричинить накладення штрафів, повідомив віце-прем'єр міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

У столиці 279 підтверджених випадків COVID-19, помер чоловік 36-ти років.

Читайте також:Скільки  держава буде платити пологовим будинкам за одну породіллю