Україна
7 квітня 2020
Найголовніше за день: перша смерть від коронавірусу в ЗСУ, обстріл бойовиками автомобіля з журналістами та пожежі в Чорнобильській зоні
Читайте про найголовніші події дня, 7 квітня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 7 квітня.

Перша смерть від коронавірусу в ЗСУ

На 07.00 7 квітня в Збройних Силах України зареєстровано 4 випадки захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, з них 1 летальний. Жінка, працівник ЗС України однієї з військових частин з Івано-Франківської області. З 20.03.2020 знаходилася на амбулаторному лікуванні з діагнозом ГРЗ.

Обстріл бойовиками автомобіля з журналістами

Бойовики обстріляли автомобіль з журналістами телеканалу «Україна». Окупанти скинули снаряд з безпілотника, який впав в метрі від автомобіля телеканалу. Снаряд розлетівся на кілька дрібних осколків. Осколок пробив наскрізь бокове скло автомобіля. Кілька інших осколків влучили в кузов.

Цілєспрямовано цілили саме в автомобіль. Так як обстріл відбувся саме в той момент, коли машина зупинилась у спеціальному місці неподалік позиції. Автомобіль цивільний, брендований", - повідомив Махов.

Пожежі в Чорнобильській зоні

У Чорнобильські зоні четвертий день намагають загасити пожежу, але ситуація контрольована

Триває пожежа трав’яного настилу та лісової підстилки між смт Поліське та с. Володимирівка (10, 16 квартал) на площі близько 6,5 га та поблизу с. Рудня Осошня (58, 77, 79 квартал) на площі близько 4 га.

Як ми повідомляли раніше, на Кіровоградщині лабораторним методом підтверджено 54 випадки захворювання на коронавірус, із яких 1 летальний. Серед числа хворих – 21 медик.

Нагадаємо, мобільний додаток для контролю режиму обсервації та самоізоляції запущено, його невикористання прирівнюватиметься до порушення режиму та спричинить накладення штрафів, повідомив віце-прем'єр міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Уряд Італії затвердив новий пакет економічних заходів, включаючи посилення правил по боротьбі з поглинанням, а також державні гарантії на кредити та інвестиції на суму 400 мільярдів євро для допомоги бізнесу.

Читайте також:Зеленський обговорив із главою УГКЦ трансляцію богослужінь на Великдень