Україна
8 квітня 2020
Зеленський: 78% хворих на коронавірус в Україні - люди до 60 років
Ті, хто вважає, що вони в безпеці, що у них якийсь особливий імунітет, і взагалі можна не сидіти вдома, сильно помиляються й ризикують.
news-image

Президент України Володимир Зеленський закликає не лише людей похилого віку, а й усіх українців дотримуватися самоізоляції і не думати, що хтось точно в безпеці від коронавірусу.

Знаєте, сьогодні, згідно зі статистикою, серед захворілих на коронавірус в Україні 78% - це люди до 60 років. Саме тому, що наші люди похилого віку дотримуються самоізоляції, серед них відносно небагато захворілих. У боротьбі з коронавірусом є одна дуже небезпечна річ - думати, що це тебе не торкнеться", - сказав він у відеозверненні до українців у вівторок.

Зеленський зазначив, що ті, хто вважає, що вони в безпеці, що у них якийсь особливий імунітет, а тому можна не носити маску, не мити руки з милом, не дотримуватись дистанції і взагалі можна не сидіти вдома, сильно помиляються й ризикують.

Будете вдома - будете здорові. Бережемо себе, збережемо Україну", - наголошує президент.

Нагадаємо, мобільний додаток для контролю режиму обсервації та самоізоляції запущено, його невикористання прирівнюватиметься до порушення режиму та спричинить накладення штрафів.

У столиці вже 279 підтверджених випадків захворювання на COVID-19. 

Читайте також:В Італії літню жінку оштрафували за 11 походів в магазин протягом дня