Суспільство
8 квітня 2020
Якщо вам відмовили у проведенні тестування на COVID-19, повідомляйте про це на гарячу лінію МОЗ, - Віктор Ляшко
Головний санітарний лікар України запевняє, що перевіряє всі алгоритми, які повинні працювати при COVID-19.
news-image

Проводити дослідження на коронавірусну інфекцію потрібно. Тести є та продовжується їх постачання. Про це написав у Фейсбук головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Станом на зараз лабораторія Центр громадського здоров’я України та вірусологічні лабораторії в областях може проводити 30 тис тестувань за тиждень. Працюємо над тим, щоб збільшити до 80 тис тестувань на тиждень. Кількість досліджень залежить від того, скільки надходить зразків. Наразі лабораторії проводять дослідження всіх матеріалів, які надходять до них", - йдеться у повідомленні.

Міністерство охорони здоров’я оперативно змінює алгоритми та визначення хто підпадає під підозру коронавірусної інфекції відповідно до змін епідемічної ситуації в країні.

В той же час, ми закликаємо всіх, кому відмовили у проведенні тестування на коронавірусну інфекцію, повідомляти про це на гарячу лінію МОЗ: 0800 505 201", - наголошує Ляшко.

Повідомлення про відмови у тестуванні – це сигнал розібратися, запевняє Віктор Ляшко. 

Розібратися системно, де саме дає збій наш алгоритм. Зараз ми вирішуємо проблеми точково, проте, потрібно стратегічно", - додав медик.

Головний санітарний лікар України запевняє, що перевіряє всі алгоритми, які повинні працювати при COVID-19. А без комунікації з людьми - не можливо дізнатися про проблеми.

Окрім гарячої лінії Міністерства охорони здоров’я є такі гарячі лінії:

15-45 Надання загальних консультацій та прийом звернень. Урядовий контакт-центр

15-47 Надання соціальної допомоги соціально незахищеним верствам населення. Міністерство соціальної політики

0 800 332 656 Консультування щодо питань надання соціальної, психологічної допомоги. Пропозиції щодо волонтерства, надання благодійної допомоги. Червоний Хрест

0 800 505 840 Консультування медичного персоналу та органів самоврядування стосовно COVID-19
Центр громадського здоров’я

16-77 Надання консультацій щодо фінансування "Доступні ліки", підписання та корегування декларацій. Національна служба здоров’я України.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський закликає не лише людей похилого віку, а й усіх українців дотримуватися самоізоляції і не думати, що хтось точно в безпеці від коронавірусу.

У Дніпропетровській області джерелом спалаху коронавірусу стало зібрання баптистів в Першотравенську.

Станом на 9:00 8 квітня в Україні 1668 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 52 летальні, 35 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 206 нових випадків.

Читайте також:Ляшко сказав, коли інфіковані коронавірусом найнебезпечніші в епідемічному відношенні