Суспільство
8 квітня 2020
«Антиколомойський закон» показав, кому насправді служать «слуги народу», - Сергій Савінцев
Поки одні українці обурюються новими обмеженнями, інші - штампують тисячі поправок, щоб затягнути процес ухвалення одного законопроєкту.
news-image

Поки одні українці обурюються новими обмеженнями та демонстративно перепливають Дніпро, інші - штампують тисячі поправок, щоб затягнути процес ухвалення одного законопроєкту.

Політичний блогер, Сергій Савінцев, пропонує поглянути під іншим кутом на слуг, але не народу, а Коломойського.

До так званого "антиколомойського закону" подали 16 381 поправку, це абсолютний рекорд за весь період незалежності України, і зроблений руками кількох народних депутатів", - розповідає блогер.

Наприклад, лише Ольга Василевська-Смаглюк внесла 1689 поправок. До речі, це вона ще у лютому називала коронавірус маркетинговим ходом і пропонувала приглушити свободу слова.

Колега "по цеху" Ольги, Олександр Дубінський також не розслаблявся і додав 1199 поправок", - додав Сергій.

Але цього виявилося замало, тому окрім безпосередніх підлеглих Ігор Валерійович задіяв своїх колишніх однопартійців з УКРОПу: Сергія Демченка і Дмитра Чорного.

"Законодавчого спаму" лише від цих чотирьох нардепів вистачило б, щоб затягнути процес розгляду законопроєкту на 4 місяці. Але Коломойський підключив ще й важку артилерію - Антона Полякова, який вніс 6038 поправок", - розповідає Сергій.

Блогер прогнозує, що найближчим часом журналісти-розслідувачі з 1+1 знайдуть гори компроматів на різних депутатів, щоб потім з ними торгуватися, адже щоб закон почав діяти, треба знайти ще 226 голосів.

Цей закон підтверджує, що "Слуга народу" - далеко не партія народу, в яку повірили 44% українців, а місцевих князьків та олігархів", - резюмує експерт.

Усі подробиці про "міньйонів Коломойського" та особливості розгляду "антиколомойського закону" - дивіться у відео:

 

Нагадаємо, противники так званого "антиколомойського" законопроєкту подали уже біля 6000 правок до розгляду проєкту закону у другому читанні.

Як стало відомо, Верховний суд Великої Британії відмовив у задоволенні клопотань, поданих екс-власниками Приватбанку Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим про дозвіл оскаржити рішення Апеляційного суду від жовтня 2019 року, яке підтвердило юрисдикцію англійського суду розглядати позов ПриватБанку до екс-власників.

Читайте також:«Слуга народу» поки не може відмовитись від держгрошей на користь боротьби з COVID-19