Україна
8 квітня 2020
Найголовніше за день: гуманітарна допомога Італії, заведено справу проти Порошенка, чергове засідання Уряду
Читайте про найголовніші події дня, 8 квітня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 8 квітня.

Гуманітарна допомога Італії

Україна продовжує допомогати Італії, яка далі бореться з коронавірусом.  Цей жест дружби і вдячності ми робимо, пам'ятаючи про те, що італійські лікарі щодня борються за життя українців з нашої численної діаспори

Вчора в Італії було вперше зареєстровано падіння темпів приросту кількості зафіксованих випадків інфікування Covid-19. Поставка гуманітарної допомоги організована за спеціальним Указом Президента України Володимира Зеленського.

Заведено справу проти Порошенка

Генеральний прокурор  Ірина Венедіктова внесела відомості до ЄРДР щодо можливих неправомірних дій п’ятого президента України Петра Порошенка та інших осіб при призначенні суддів Верховного Суду у 2017 і 2019 роках.

Венедіктова завела справу проти Порошенка на підставі звернення працівників Верховного Суду України.

Скаржники у зверненні заявляють, що підстави для указів президента Порошенка від 10.11.2017 № 357/2017 та від 07.05.2019 № 195/2019 "Про призначення суддів Верховного Суду" не відповідають нормам Конституції України та Закону України "Про судоустрій та статус суддів", вказаним в них.

Також у зверненні працівники Верховного Суду України вказали, що були незаконно позбавлені права на працю і її оплату у зв’язку із так званою ліквідацією ВСУ.

Чергове засідання Уряду

Денис Шмигаль провів сьогодні чергове засідання Уряду.

Прем'єр зазначив, що скасування карантину буде розглянута не раніше травня.

Він наголосив, що держава не залишить людей без підтримки і грошей на період карантину. 

Також Прем'єр згадав про другий етап медреформи. Зміни які проходять в лікарнях, повинні бути впроваджені з максимальною турботою про лікарів і пацієнтів. Це є пріоритетом для міністра охорони здоров'я.

Також повідомляли, що поки одні українці обурюються новими обмеженнями та демонстративно перепливають Дніпро, інші - штампують тисячі поправок, щоб затягнути процес ухвалення одного законопроєкту.

 Сьогодні Шевченківський районний суд Києва засудив до 13 років в'язниці обвинуваченого в державній зраді та участі в терористичній організації полковника Збройних сил України Івана Без'язикова, який із 2014 до 2016 року перебував у полоні бойовиків "ДНР".

Читайте також:ВООЗ: Європі не час послаблювати карантин