Світ
28 лютого 2015
Ципрас: Греція не погодиться на нову програму фінансової допомоги
Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас запевнив, що його країна не погодиться на ще одну програму фінансової допомогу. Потребу Греції у фінансуванні в найближчі три роки в Німеччині оцінюють у 30-40 мільярдів євро.
news-image

Глава грецького уряду Алексіс Ципрас виключає надання ще однієї програми фінансової допомоги для його країни. Про це він повідомив у п’ятницю ввечері, 27 лютого, під час виступу перед членами уряду, який транслювався по телебаченню, передає інформагентство Reuters.

"Ви можете забути про програми допомоги. Грецький народ голосував проти них", - зазначив Ципрас.

У деяких країнах ЄС, наприклад, Португалії та Ірландії, заявляли, що Греція не зможе обійтися без третьої програми допомоги від міжнародних кредиторів, зазначається в повідомленні. Водночас міністерство фінансів Німеччини застерегло від передчасних спекуляцій щодо подальшої програми, а Німецький інститут економічних досліджень оцінює "діру" у фінансуванні для Греції у 30-40 мільярдів євро в найближчі три роки.

Програма діятиме до червня

Нагадаємо, у п'ятницю Бундестаг схвалив подовженняміжнародної фінансової допомоги Греції на чотири місяці - до кінця червня. Міністр фінансів Німеччини Вольфґанґ Шойбле перед голосуванням у Бундестазі пояснив, що йдеться не про нові мільярди для Греції, а про те, щоб надати країні додатковий час для завершення чинної програми реформ.

Як відомо, 20 лютого Греція та Єврогрупа домовилися про подовження програми фінансової допомоги. Грецька влада зобов’язалась продовжити роботу над втіленням реформ, боротьбу з корупцією та ухилянням від сплати податків.

Читайте також:Прем'єр Греції обіцяє створити стабільну, просту і справедливу податкову систему