Україна
9 квітня 2020
Найголовніше за день: 224 нових випадків COVID-19 за добу, обмін полоненими до Великодня та дозвіл працювати низці підприємств під час карантину
Читайте про найголовніші події дня, 9 квітня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 9 квітня.

224 нових випадків COVID-19 за добу

За даними ЦГЗ, станом на 9:00 9 квітня в Україні 1892 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 57 летальних, 45 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 224 нові випадки.

Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями. Станом на ранок 9 квітня 2020 року до Центру надійшло 696 повідомлень про підозру на COVID-19. Всього з початку 2020 року надійшло 7901 повідомлення про підозру на COVID-19.

Обмін полоненими до Великодня

За дорученням Президента України Володимира Зеленського українська сторона в Тристоронній контактній групі ініціювала проведення переговорного процесу безперервно, у форматі відеоконференції.

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак звернувся до учасників консультацій.

Я вдячний, що була підтримана наша пропозиція працювати, орієнтуючись на результат та в більш інтенсивному режимі, зокрема в підгрупах, та обговорювати всі питання, щоб якнайшвидше досягти домовленостей. Україна прагне підвищити результативність засідань Тристоронньої контактної групи. Ми хочемо більш вагомих рішень, які допоможуть вирішити безпекові та гуманітарні проблеми на Донбасі».

Дозвіл працювати низці підприємств під час карантину

На засіданні в середу, 8 квітня, уряд зняв заборону, яка була введена з 16 березня по всій країні одночасно з карантином

Він опублікував повний список підприємств, роботу яких уряд дозволив:

підприємства поштової і кур'єрської діяльності,

підприємства, які здійснюють будівельні роботи,

підприємства по збиранню та утилізації відходів,

підприємства, які торгують будматеріалами,

хімчистки.

Нагадаємо, у засіданні, яке відбулося 8 квітня, взяли участь 23 народних депутати. Члени Комітету розглянули законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним та проекти, які пропонується включити до порядку денного третьої сесії.

Як стало відомо, у Польщі через пандемію коронавірусу в середу зафіксували найбільшу кількість смертей від початку епідемії.

У той час Сполучені Штати другий день поспіль зафіксували майже 2000 смертей, пов’язаних із коронавірусом.

Читайте також:У Києві «замінували» Олександрівську лікарню, де лежать хворі з коронавірусом