Україна
9 квітня 2020
В Україні 1 травня проіндексують пенсії – ПФУ
Виплата перерахованих пенсій здійснюватиметься починаючи з травня 2020 року в установленому порядку.
news-image
Згідно з постановою Кабінету міністрів, індексація пенсій в Україні відбудеться 1 травня 2020 року.

Про це інформує Пенсійний фонд України у Facebook.

Як зазначається, питання проведення індексації пенсій у 2020 році регулює постанова Кабінету міністрів України № 251 “Деякі питання підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році” від 1 квітня 2020 року.

Постановою визначено дату проведення індексації пенсій у 2020 році: це – 1 травня. Перерахунок пенсій проводитиметься із застосуванням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсії, у розмірі 1,11», - ідеться в повідомленні.

Як уточнюється, у разі, коли розмір підвищення в результаті перерахунку пенсії менше 100 гривень, буде встановлено доплату до пенсії у сумі, що не вистачає до зазначеного розміру.

Також у ПФУ інформують, що виплата перерахованих пенсій здійснюватиметься починаючи з травня 2020 року в установленому порядку.

Кабінет міністрів у новому законопроєкті про державний бюджет запропонує парламенту збільшити видатки на пенсійне забезпечення із 172,6 мільярда гривень до 192,3 мільярда.

Також повідомляли, що заборгованість за несплату комунальних послуг на понад два місяці впливає на отримання субсидії на наступний опалювальний сезон, тож потрібно погасити борг до травня цього року.

Читайте також:Андрій Рева: «Був час коли фермерів знищували, тепер держава повинна їх виростити знов»