Суспільство
9 квітня 2020
Віктор Ляшко приїхав до Миколаєва
Завдання Ляшка - розібратися, чому в Миколаївській області не зафіксовано жодного випадку захворювання коронавірусної інфекції.
news-image

Вранці в четвер, 9 квітня, в Миколаїв прибув головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, завдання якого - розібратися, чому в Миколаївській області не зафіксовано жодного випадку захворювання коронавірусної інфекції, пише місцевий сайт Новости N.

Ляшко приземлився на військовому аеродромі Кульбакіно та вже приїхав до Миколаївського лабораторний центр на вул. Блакитної.

Нагадаємо, в Миколаїв також повинна прибути комісія, яка з'ясовуватиме «феномен» Миколаївської області.

У коментарі журналістам Віктор Ляшко сказав, що причина відсутності підтверджених випадків захворювання в Миколаївській області може бути пов'язана не з помилками в тестуванні, а з тим, що аналізи не своєчасно доставляють в спеціалізовану лабораторію. Щоб це з'ясувати він і приїхав до Миколаєва.

Він також допустив, що можливо ніхто не допускає ніяких помилок в Миколаївській області і всі працюють відмінно.

Ляшко заявив про те, що має намір відвідати Центр первинної медико-санітарної допомоги в Миколаєві, щоб побачити, як працюють сімейні лікарі і в яких випадках пацієнтів відправляють на тестування на коронавірус. Також він має намір перевірити роботу виїзної «коронавирусной» бригади і якщо буде можливість, виїхати разом з ними на виклик до пацієнта.

Зараз в Миколаївському лабораторному центрі проходить робоча нарада, проте журналістів на нього не пустили - воно відбудеться в закритому режимі.

Як стало відомо, у Києві за добу зафіксували 41 новий випадок зараження коронавірусом, зокрема 26 — у Києво-Печерській Лаврі. Таким чином кількість інфікованих у столиці зросла до 355.

Нагадаємо, станом на 9:00 9 квітня в Україні 1892 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 57 летальних, 45 пацієнтів одужало.

Усім, хто контактував з першим інфікованим народним депутатом Сергієм Шаховим, зробили тест на коронавірус, зокрема і президенту Володимиру Зеленському та прем’єр-міністру Денису Шмигалю.

Читайте також:ВООЗ: Європі не час послаблювати карантин