Україна
10 квітня 2020
Результати брифінгу МОЗ за 10 квітня
У закладах охорони здоров’я наразі з COVID-19 перебуває 923 особи (з них 42 дитини).
news-image

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко провів щоденний брифінг щодо заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції.

Основні тези:

- МОЗ України почало тестувати методом ПЛР усі випадки пневмонії, всіх контактних осіб хворих на COVID-19 та всіх людей, які повернулися з-за кордону до появи симптомів коронавірусної хвороби.

- В Україні за минулу добу зафіксовано 13 нових випадків захворювання на COVID-19 серед дітей.

- До закладів охорони здоров'я із захворюванням на коронавірусну інфекцію госпіталізовано 75 осіб (5 у критичному стані).

- За добу було розглянуто 862 підозри на коронавірусну хворобу та методом ПЛР-тестування розглянуто 2929 зразків хворих із гострими респіраторними захворюваннями.

-  У закладах охорони здоров’я наразі з COVID-19 перебуває 923 особи (з них 42 дитини).

- На апараті штучної вентиляції легень - 43 особи.

- За добу одужало 16 осіб (з них 3 дітей та 1 медичний працівник), померло 12 осіб.

- Показник летальності від COVID-19 в Україні на сьогодні становить 3,1% (у всьому світі в середньому 6,0%).

- За добу найбільша кількість підтверджених випадків з COVID-19 зареєстрована у Чернівецькій області (64), місті Києві (48), Івано-Франківській області (36).

- Загалом найбільше випадків з COVID-19 зареєстровано у Чернівецькій області (366), місті Києві (348), Івано-Франківській області (254), Тернопільській області (169), Київській області (140) та Вінницькій області (119).

- Приріст випадків з коронавірусною хворобою за минулу добу становить 32%. Приріст і кількість випадків відповідають прогнозам МОЗ України.

Нагадаємо, більшість українців підтримують карантинні заходи та проект «Великдень вдома», коли богослужіння можна подивитися у трансляції. Про це йшлося на традиційній нараді під головуванням Президента України Володимира Зеленського щодо боротьби з коронавірусом.

З ініціативи Президента України Уряд та Національний банк напрацювали перші дві програми швидкої кредитної підтримки малого бізнесу, які представили Главі держави.

Читайте також:В Україні хочуть ввести комендантську годину і можуть продовжити карантин до осені, - Кабмін