Політика
11 квітня 2020
Аваков вступився за Чорновол та порадив екс-адвокату Януковича «піти до біса з держслужби»
Міністр додав, що як і Чорновол був на Майдані 18 лютого 2014 року
news-image
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав кримінальну справу проти екс-депутатки Тетяни Чорновол помстою колишнього адвоката Віктора Януковича Олександра Бабікова, який нині є заступником директора Держбюро розслідувань.

Про це Аваков написав у Facebook, пише «Є!».

Адвокат Януковича, пан Бабіков. Ви наплювали на конфлікт інтересів та інспірували справу проти Тетяни Чорновол. Справи нема, є тільки ваша жага помсти, — заявив він.

Міністр додав, що як і Чорновол був на Майдані 18 лютого 2014 року.

Я такий як і Таня — приходьте до мене — чекаю. Спробуйте. А краще підіть до біса з держслужби, або до Януковича назад, — звернувся до Бабікова Аваков.

Про безпідставність порушеної проти Чорновол справи заявив і Сергій Горбатюк, колишній керівник управління спецрозслідувань ГПУ, яке займалось справами Майдану.

Епізод загибелі працівника офісу «Партії регіонів» Захарова розслідувався нашим підрозділом, було проведено необхідні експертизи. При виникненні пожежі в будівлі офісу, його працівник Захаров мав можливість покинути будинок, перешкод для цього не було. Але він почав збирати носії записів камер спостереження (самостійно чи за чиєюсь вказівкою), щоб їх забрати.
Він загинув від отруєння димом від пожежі. Ще 18 лютого, коли його тіло було обстежено (за глави МВС Захарченка), не було встановлено ознак насильницької смерті. Причину загибелі підтверджено матеріалами справи і в цьому немає сумнівів.
Таким чином, підстав для висунення підозри навіть в ненавмисному вбивстві людини, на мій погляд, немає. Звинувачення ж на адресу Тетяни Чорновол в умисному вбивстві — безпідставні і не ґрунтуються на матеріалах провадження. Це їм суперечить, — сказав він у коментарі «Цензор.нет».
Читайте також: Найголовніше за день: обшуки та підозра Чорновол, перевірка МОЗ в Івано-Франківській області, максимальне посилення карантину на Закарпатті та Волині