Найкращі фільми про бокс для перегляду на вихідні
Підбірка фільмів про бокс
news-image

Що подивитись на вихідні? Журналісти «Є!» зробили для вас підбірку фільмів про бокс. Зберігайте собі десь, щоб не загубити та подивитись всі.

1. «Скажений бик» (1976)

Боксер Джейк ЛаМотта - складна людина, періодично вивалює свої комплекси на ринг, де він псує зовнішність і здоров'я суперників. По ходу п'єси йому під гарячу руку потрапляє брат. Бої в цьому фільмі - суміш огидного місива і геніально поставленого дійства, що відображає всі психологічні переживання головного героя, якого видатним чином зіграв Роберт Де Ніро. Фільм багато хто називає піком кар'єри Скорсезе.

2. «Роккі» (1980)

 Сталлоне створив картину (він виступив автором сценарію), яка надихнула тисячі білих хлопців відправитися в боксерський зал. Це фільм про те, що зовсім не обов'язково надягати на себе пояс чемпіона світу, щоб проникати в серця. Це картина про те, наскільки важливо бути мужиком в важкі хвилини і підніматися після того, як життя віддало тобі конкретного стусана. Дуель Аполло Крида і Роккі Бальбоа увійшла в історію, як одне з найкращих вигаданих протистоянь в історії. Але про це наступного разу.

3. «Коли ми були королями» (1996)

Це документальна картина про одного з найвидатніших боксерів в історії. Тисячі годин тренувань, тисячі слів, сказаних про ці бійки. Це фільм, що розповідає про фігуру Мохаммеда Алі, про драматичне протистояння 1974 року народження, яке отримало назву «Битва в джунглях».

4. «Крихітка на мільйон» (2004)

Складно говорити про цей фільм і утриматися від захоплень і здивувань. Героїні Хіларі Суонк не пощастило народитися дівчинкою, адже вона все життя мріяла боксувати. Вона знайшла собі одного з крутих тренерів, який з дівчатками не працює. Не працював. Френк Данн, якого грає Клінт Іствуд, приймає Меггі, починає тренувати її, вона замінює йому дочку, з якою у тренера не найкращі стосунки. Але не варто помилятися, хепі-ендом, який намічається в першій половині картини, тут і не пахне. Меггі отримує травму, яка приковує її до ліжка.

5. «Fat city» (1972)

Легендарний режисер Джон Хадсон сам був боксером, так що йому добре відомо, що таке отримувати смачні удари. Фільм «Жирний місто» - історія про сувору брудної дійсності професійного боксу.

Стейсі Кіч - колишній боксер, Джеф Бріджес - майбутній колишній боксер. Їхні взаємини просякнуті дивним героїзмом, характерним для Америки 70-х. А боксерський ринг - метафоричне втілення майданчики, на якій справжні мужики отримують удари, падають, піднімаються і знову йдуть у бій. Надихаюче? Депресивно? Спочатку подивіться, потім вирішуйте.

6. «Алі» (2001)

З біографії великого афроамериканського спортсмена глядач дізнається не тільки про життя Алі, присвячене боксу, але і про його особистому просторі, про яскраво вираженою суспільно-політичної діяльності. На його рахунку незліченна кількість перемог, золота медаль Олімпійських ігор 1960 року. На рингу Мохаммеду не було рівних. Але, національному герою нині, тоді цього було мало. І паралельно зі спортом, за часів важкої цивільно-політичної обстановки, за часів смути, що міняла світогляду людей, Мохаммед боровся за права своїх співвітчизників, простих людей, пригноблених політичною системою. Отже, картина про людину, яка по праву вважається живою легендою.

7. «Спаринг» (2017)

Немолодий боксер з невдалою кар'єрою Стів стає спаринг-партнером для зоряного чемпіона. Він заробляє гроші для сім'ї, переживаючи нокаут за нокаутом на рингу. Зірка французького кіно, лауреат премії «Сезар» і Каннського фестивалю Матьє Кассовіц ( «Амелі», «Мюнхен) в спортивній драмі« Спаринг »від режисера-дебютанта Самуеля Жуи.

Стів Лондрі - сорокарічний боксер, у якого за плечима багато змагань і мало тріумфів. Але для Стіва участь дійсно важливіше, ніж перемога. Саме тому він приймає пропозицію, від якої відмовляються більш успішні боксери, і стає «живою грушею» для молодого чемпіона Тарека М'барек, тренуючись разом з ним на спарингах. Не звертаючи уваги на біль і травми, Стів намагається позбавити свою сім'ю від фінансових проблем і підтримати дочку, яка вчиться грати на фортепіано. Але ніхто не дасть гарантію, що численні удари і нокаути пройдуть для нього безслідно.

 

8. «Лівша» (2015)

Біллі Хоуп - умілий боксер, що знаходиться в самому розквіті своєї кар'єри. У нього власний будинок, дружина Морін і дочка Лейла. Однак, незважаючи на те, що Біллі знаходиться на вершині спортивного Олімпу, Морін вмовляє його залишити бокс. Біллі погоджується, адже він і сам мріє більше часу проводити з дочкою. Незабаром на вечірці він заявляє про свій відхід з великого спорту. Але варто їм з Морін зібратися додому, як якийсь задирака вирішує вразити гордість боксера. Запальний Біллі вплутується в бійку. Користуючись метушнею, хтось дістає пістолет, зав'язується перестрілка, а потім від випадкової кулі гине Морін. Після цього життя Біллі котиться по похилій: його величезний особняк порожніє, речі конфіскують, а дочка відбирають рішенням суду. Для того щоб повернути Лейлу, зломлений горем Біллі повинен знову повернутися в лад і досягти колишньої слави.

9. «Товстун на ринзі» (2015)

Той, хто може працювати вчителем в школі, може витримати будь-яку роботу і вистояти в будь-якій ситуації. Навіть на бійцівському рингу проти громив, що б'ються без правил. А тим, хто не вірить, режисер Френк Корачи ( «Навколо світу за 80 днів», «Клік: З пультом по життю», «Змішані») приготував надихаючу спортивну комедію «Товстун на рингу», де компанію чарівному Кевіну Джеймсу склали зірки Сальма Хайек і Генрі Вінклер. Непримітний, невдаха і ніким не шановний учитель біології Скотт Восс абияк веде уроки, сперечається з директором і даремно доглядає за шкільною медсестрою. Його кисла життя наповнюється адреналіном, коли керівництво школи оголошує про вимушене скорочення бюджету. Це призводить до закриття кількох дитячих гуртків, включаючи музичний, де викладає захоплений своєю справою добряк Марті вимагатимуть. До того ж той готується стати вже аж ніяк не молодим татом. Зазвичай млявий і апатичний Скотт встає на захист колеги: заради збереження гуртка він обіцяє зібрати потрібну суму. Але сказати легше, ніж зробити. Тим більше що Скотт вибирає найбільш непередбачуваний і болісний шлях - він записується на турнір зі змішаних боїв, де навіть той, хто програв отримує 10 000 доларів.

Читайте також: Найкращі фільми для перегляду батьків з дітьми