Україна
12 квітня 2020
У МОЗ запевняють, що на коронавірус тестують усіх людей із симптомами
Наразі на коронавірусну хворобу перевіряють усіх, хто має характерні для неї симптоми.
news-image

Наразі на коронавірусну хворобу перевіряють усіх, хто має характерні для неї симптоми. Про це повідомив заступник глави МОЗ, головний санітарний лікар Віктор Ляшко на брифінгу в неділю, пише «Є!».

Наразі на коронавірусну хворобу перевіряють усіх людей, хто має симптоми коронавірусної хвороби. Найкритичніші перші три симптоми – це висока температура, кашель і утруднене дихання. У цих людей 100% забирається матеріал для проведення дослідження в вірусологічній лабораторії. Також забирається матеріал у людей контактних, людей хворих на коронавірусну хворобу і людей, які подорожували за межі України і мають симптоми коронавірусної хвороби.

Головний санлікар також підтвердив, що на коронавірус перевіряють усіх померлих від пневмонії.

Ляшко також зазначив, що поки що система охорони здоров'я України справляється із навантаженням через COVID-19.

Він зазначив, що карантин був введений передчасно з метою попередити зростання кількості хворих, які захворіють одночасно.

Наразі запроваджені нами заходи, і карантин, і підготовка закладів охорони здоров'я, показує, що в такій динаміці, яка сьогодні є щодо кількості випадків коронавірусної хвороби, а також інших пневмоній вірусного і бактеріального генезу, дозволяє нам справлятися з навантаженням на систему охорони здоров'я.

Раніше повідомлялося, що станом на 9:00 12 квітня в Україні 2777 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 83 летальні, 89 пацієнтів одужали

Читайте також: Зеленський відповів на петицію про повернення Супрун