Події
13 квітня 2020
«ДТЕК» Ахметова може зупинити роботу шахт «Павлоградвугілля», на яких працює 30 тисяч людей
Компанія ДТЕК — одна з найбільших енергетичних корпорацій у Східній Європі.
news-image

У компанії «ДТЕК Енерго» розглядають можливість зупинки роботи вугільного об'єднання «Павлоградвугілля», яке є найбільшим вугільним об'єднанням України. Причинами цього є відсутність грошей на виплати зарплат.

Про це повідомив генеральний директор «ДТЕК Енерго» Дмитро Сахарук, пише hromadske.

Наразі ми розглядаємо можливість зупинити роботу найбільшого вугільного об'єднання країни, на якому працює 30 тисяч людей — «Павлоградвугілля». Причина проста: неможливість платити заробітну плату. Друга причина — неможливість платити за перевезення вугілля на станції, а також забезпечення всім необхідним», — повідомив Сахарук.

Раніше «ДТЕК» проінформував, що ще низка вугільних об’єднань, зокрема «Добропіллявугілля», шахта «Білозірська» та «Жовтнева» призупиняють видобуток вугілля з 1 квітня через системну кризу в енергетичній сфері України, імпорт електроенергії та вугілля та втручання у роботу ринку політиків.

Зазначаэться що компанія ДТЕК — одна з найбільших енергетичних корпорацій у Східній Європі. Їй належить 9 з 15 українських теплоелектростанцій, а також 17 шахт та вугільнозбагачувальні комплекси. Загалом, компанія є фактичним монополістом на ринку генерації теплової електроенергії в Україні.

У Міністерстві енергетики та захисту довкілля України повідомили, що планують поступово припинити видобуток вугілля та закрити шахти, а для шахтарів знайти нові робочі місця.

Регіональне об’єднання Незалежної профспілки гірників України міста Червонограда планує 23 січня перекрити дорогу міжнародного значення Львів — Рава-Руська через затримки зарплат.

Читайте також:Є загроза відключень світла – Мінекоенерго