Інфографіка
14 квітня 2020
Які видатки з бюджету скоротили найбільше (інфографіка)
Фінансування пільг та субсидій зменшилося на 8,2 млрд. грн.
news-image

Команда інфопростору «Є!» підготувала дані, на що ж саме зменшили витрати з державного бюджету України у зв'язку з коронавірусною інфекцією.

 

Отже, у 2020 році фінансування пільг та субсидій зменшилося на 8,2 млрд. грн., фінансування державного фонду регіонального розвитку - на 2,6 млрд. грн., розвиток фізичної культури та спорту недоотримає 2,3 млрд. грн. 

Фінансування субвенції на розвиток об'єднаних територіальних громад скорочується на 2,1 млрд. грн., функціонування фонду енергоефективності - на 1,6 млрд. грн.

Також скоротили субвенцію на соціальний захист педагогічних працівників - на 1,55 млрд. грн. та на 1,3 млрд. грн. - виплати допомоги багатодітним і малозабезпеченим сім'ям, особам з інвалідністю, тощо.

Зі статті бюджету "перепис населення" забрали 1,2 млрд. грн., субвенція на місцеві вибори зменшилася на 1,15 млрд. грн.

Нагадаємо, Верховна Рада 249 голосами 13 квітня ухвалила в цілому рішення переписати бюджет країни на 2020 рік. Нові цифри розробили з огляду на скорочення ВВП на 3,9%, падіння доходів на 120 млрд грн і зростання дефіциту держбюджету

Також Верховна Рада України схвалила законопроєкт про підвищення штрафів за підпал трави. Відтепер мінімальна сума штрафу зросте від 170 гривень до 3 тисяч 60 гривень. Відповідний проєкт закону підтримали 328 народних обранців.

Окрім того, стало відомо, що підприємці отримають безпроцентні кредити і позики на виплату зарплати.

Читайте також:Коли пенсіонери отримають обіцяну тисячу гривень