Суспільство
14 квітня 2020
За кордоном вже чекають українських робітників, - Дмитро Кулеба
Українських робітників вже чекають не зважаючи на коронавірусний карантин.
news-image

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, що за кордоном українських робітників вже чекають не зважаючи на коронавірусний карантин. Про це він розповів в ефірі "Сніданку з 1+1", пише ТСН.

Безумновно криза - це час, не лише для того, щоб розрулювати кризу, але й будувати стратегію. Тому що ти розумієш, що після кризи стратегія змінюється. Зараз ми вже фіксуємо шалений попит на українську трудову міграцію у сусідні країни. Вже є випадки, коли мені телефонують колеги з МЗС певних країн і кажуть: наша країна готова оплатити чартери, документи і все інше. При чому прямо зараз, бо вже розпочинаються сезонні роботи", - повідомив міністр.

За його словами, міністерство поки розглядає ці запити.

Ми за те, щоб з робочими візами був порядок, але з іншого боку наша задача не стимулювати трудову міграцію, а робити так, щоб люди знаходили роботу всередині країни", - додав Кулеба.

Як ми повідомляли, Німеччина літаками доставить тисячі сезонних працівників зі Східної Європи. Сільському господарству Німеччини для збору врожаю не вистачає близько 40 тисяч сезонних працівників з-за кордону.

Нагадаємо, чоловіка, який повернувся із заробіток з Польщі, жінка не пустила додому.

Також стало відомо, що Німеччина дозволить в квітні і травні приїхати в країну по 40 тис сезонних працівників зі Східної Європи, незважаючи на пандемію коронавіруса

Читайте також:Уряд та НБУ представили Президенту перші програми допомоги малому бізнесу на час епідемії COVID-19