Події
14 квітня 2020
Українська армія отримала особливі Toyota Land Cruiser
Спеціальні Toyota Land Cruiser 70 пофарбовані в колір хакі, спереду і ззаду вони мають спеціальний трубчастий захист.
news-image

Автопарк Збройних сил України поповнився спеціальними позашляховиками Toyota Land Cruiser 70. Машини для нашої армії передало американське посольство.

У розпорядженні українських військових опинилися декілька Toyota Land Cruiser 70 – точна кількість машин невідомо, на фото, яке опублікувало посольство США у своєму Twitter, видно як мінімум п'ять таких позашляховиків. Як зазначають у відомстві, ВСУ зможе використовувати ці автомобілі в зоні проведення ООС.

Спеціальні Toyota Land Cruiser 70 пофарбовані в колір хакі, спереду і ззаду вони мають спеціальний трубчастий захист. Також на кожному позашляховику встановлено спецобладнання. Під капотом автомобілів, судячи з усього, встановлений 4,2-літровий дизель потужністю 135 к.с.

До речі, це не перша партія "Ленд Крузер", яку ВСУ отримала від США. Ще у 2017 році американці передали 43 аналогічних позашляховика.

Toyota Land Cruiser 70 – одна з найвідоміших моделей японського виробника. Вона випускається з 1984 року. За свою більш ніж 30-річну історію цей позашляховик отримав репутацію дуже надійного, "невмирущого" автомобіля.

Нагадаємо, у процесі реформи в Збройних силах України скоротять 17 генеральських посад, заявив головнокомандувач ЗСУ, генерал-полковник Руслан Хомчак.

Раніше в Україні відклали весняний призов до армії через коронавірус. 

Читайте також:На Донбасі бойовики тричі обстріляли позиції ЗСУ, загинув український військовий