Україна
15 квітня 2020
Зважаючи на антирекорд захворюваності на COVID-19, говорити про вихід із карантину недоцільно - Степанов
МОЗ постійно аналізує досвід різних країн, яким чином вони знімали обмеження, і буде робити це "максимально комфортно".
news-image

Зважаючи на високий показник виявлених напередодні випадків захворювання, викликаного коронавірусною хворобою, говорити про вихід України з карантину наразі недоцільно. Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Зважаючи на сьогоднішній антирекорд по захворюваності, я вважаю, що говорити про вихід із карантину є недоцільним. Звичайно, ми розглядаємо варіанти виходу, розглядаємо, при яких умовах це можливо в країні. Можу сказати, що це можливо тільки коли ми будемо бачити стале зниження захворюваності на COVID-19", - сказав міністр.

Говорячи про механізм виходу із карантину та його етапи, він зазначив, що МОЗ постійно аналізує досвід різних країн, яким чином вони знімали обмеження, і буде робити це "максимально комфортно".

Але тільки після того, коли ми побачимо, що для цього є можливість у нашій країні", - додав він.

Ще два дні тому заступник Степанова - головний санлікар країни Віктор Ляшко - не виключав зняття обмежень 24 квітня. У свою чергу, прем'єр Денис Шмигаль говорив про початок травня.

Нагадаємо, в Україні зафіксовано 3764 випадки коронавірусної хвороби COVID-19. За даними ЦГЗ, станом на 9:00 15 квітня в Україні 3764 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 108 летальних, 143 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 392 нові випадки.

Також повідомляли, що США наразі припиняють фінансувати Всесвітню організацію охорони здоров'я.

Читайте також:У Німеччині кількість померлих від коронавірусу перевищила 3 тисячі осіб