Події
15 квітня 2020
Радіаційний фон по Києву та Київській області у межах норми, - ДСНС
Відкритого вогню не спостерігається.
news-image

Оперативну інформацію щодо ліквідації лісових пожеж на території Зони відчуження безумовного (обов’язкового) відселення повідомляє пресслужба ДСНС України. 

Отже, станом на 7 годину 15 квітня у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення підрозділами ДСНС надається допомога ДАЗВ у гасінні тліючих пеньків та деревини в осередках пройдених вогнем на території Корогодського, Дитятківського, Паришівського та Денисовицького лісництв.

Відкритого вогню не спостерігається. Інженерною технікою створено 158 км мінералізованих смуг. Пожежною авіацією (2 вертольоти) протягом 14 квітня здійснено 3 скиди (6 т води)", - йдеться у повідомленні.

Всього на території Зони відчуження залучено 521 чол. та 124 од. техніки, з них від ДСНС 410 осіб та 86 од. техніки, в тому числі 2 вертольоти.

В цілому Радіаційний фон по м. Києву та Київській області у межах норми та не перевищує природних фонових значень (м. Київ – 0,014 мР/год, Київська область – в межах 0,012 мР/год при допустимому фоні 0,05 мР/год).

Нагадаємо, пожежі в зоні відчуження навколо ЧАЕС загасили

Як ми писали, рятувальники продовжували гасити пожежі на території чотирьох лісництв у зоні ЧАЕС. Гасіння  тривало близько двох тижнів.

Верховна Рада України схвалила законопроєкт про підвищення штрафів за підпал трави. Відтепер мінімальна сума штрафу зросте від 170 гривень до 3 тисяч 60 гривень. Відповідний проєкт закону підтримали 328 народних обранців.

Читайте також:На стрільбах вибухнув міномет: 1 військовослужбовець загинув, 8 поранено