Суспільство
15 квітня 2020
Ми не можемо втручатись у справи церкви, але просимо залишатись вдома на Великдень, - МОЗ
Просто залишайтеся вдома. Не тому що МОЗ рекомендує чи лікарі просять, а заради себе, заради своїх близьких і найрідніших.
news-image

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов звернувся до українців із проханням і далі залишатися у своїх домівках, особливо, на Великдень. Про це повідомляє пресслужба МОЗ у Фейсбук. 

Ми не можемо втручатись у справи церкви, але можемо просити вас залишатись вдома, навіть на Великдень”, - йдеться у повідомленні

У Міністерстві нагадують, що залишилось кілька днів до святкування Великодня.

Я розумію, що для багатьох це довгоочікуваний день. Навіть під час карантину це залишається незмінним. Зі свого боку Уряд забезпечив просту доставку через Укрпошту вже освячених Великодніх пасок", - говорить Степанов.

Влада домовилась про онлайн- та телевізійну трансляцію церковних служінь.

Ми не можемо втручатись у справи церкви, але можемо просити вас залишатись вдома, навіть у свято. Ми змушені на деякий час бути роз’єднаними фізично, але не духовно. Молитва, родина, любов до близьких, віра — те, чого ніхто й ніщо не може позбавити", - додав Степанов.

На момент запису цього відео відомо, що через коронавірус в Україні 1248 українців проведуть це свято у лікарні, а 98 уже ніколи не зможуть відсвяткувати Великдень.

Я знаю, що якими б різними ми не були, у нас всіх є одне спільне бажання — щоб ці цифри скоріше почали зменшуватись. Та ми можемо зробити це тільки разом. Просто залишайтеся вдома. Не тому що МОЗ рекомендує чи лікарі просять, а заради себе, заради своїх близьких і найрідніших. Бережіть себе та будьте здорові!", - додав міністр.

Як стало відомо, глава УПЦ МП заявив, що великодня служба у храмах буде. Предстоятель УПЦ (МП) митрополит Онуфрій стверджує, що українці зможуть потрапити на великодні богослужіння, попри карантин.

Раніше президент говорив, що натовпи на Великодні свята – прямий шлях захворіти самому й заразити близьких.

Відомий український співак Михайло Хома (DZIDZIO) випустив кліп на пісню "Молитва за Україну", який зняли в Софійському соборі Києва.

Читайте також:Міністр охорони здоров’я України провів брифінг за трибуною з надписом “Залишайтеся вдома навіть на Великдень”