Війна
15 квітня 2020
Підготовка до нового обміну полоненими: обіцяють найближчим часом
Тривають останні узгодження за списком і щодо логістики.
news-image

В Офісі Президента України підтвердили, що черговий етап взаємного звільнення утримуваних осіб готується, наразі тривають останні узгодження за списком і щодо логістики, а саме ж звільнення відбуватиметься "найближчим часом", адже дата постійно уточнюється. Про це йдеться у повідомленні ОПУ у Telegram-каналі.

Повідомляємо, що черговий етап взаємного звільнення утримуваних осіб справді готується. Тривають останні узгодження за списком і щодо логістики. Саме звільнення відбуватиметься найближчим часом. Дата постійно уточнюється", - повідомили в Офісі Президента.

При цьому в ОПУ додали, що у журналістів "з'явилася інформація про те, що повернення йде вже зараз".

Але це не відповідає дійсності. На превеликий жаль, взаємне звільнення складне та потребує додаткових узгоджень. До того ж цього разу процес ускладнюється тим, що звільнення відбувається на тлі карантинних обмежень і тому вимагає обов'язкової попередньої організації обсервації для наших громадян, яких ми забираємо", - додали в Офісі.

Робоча група Тристоронньої контактної групи з гуманітарних питань у вівторок також узгодила деталі майбутнього взаємного звільнення і обміну особами. Він відбудеться завчасно до православного Великодня. Про це заявила спеціальний представник діючого голови ОБСЄ в Україні та в ТКГ посол Хайді Грау, передає УНН з посиланням на пресслужбу ОБСЄ.

Взаємне звільнення і обмін відбудеться завчасно до православного Великодня”, — заявила Грау.

Нагадаємо, раніше за дорученням Президента України Володимира Зеленського українська сторона в Тристоронній контактній групі ініціювала проведення переговорного процесу безперервно, у форматі відеоконференції.

Раніше у Мінську підписані домовленості про створення органу, яким фіксується суб'єктність ОРДЛО, а Росія в статусі гаранта-спостерігача, виявилася нарівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ. Про це йдеться в рішенні Тристоронньої контактної групи, засідання якої відбулося у Мінську 11 березня.

Читайте також:Спостерігачі ОБСЄ потрапили під обстріл на Донбасі