Світ
16 квітня 2020
Польща планує дозволити прогулянки у парках з понеділка
З понеділка Польща, скоріше за все, дозволить прогулянки у парках, лісах та інших зелених зонах, з дотриманням соціальної дистанції.
news-image

Польща, у якій розвиток епідемії подібний до українського, планує з понеділка зняти заборону на прогулянки у парках.

Як пише Європейська правда, про це в коментарі RMF24 розповів міністр державних активів Яцек Сасін.

За його словами, з понеділка Польща, скоріше за все, дозволить прогулянки у парках, лісах та інших зелених зонах, з дотриманням соціальної дистанції.

Фінального рішення ще немає, його мають ухвалити та оголосити сьогодні. У першу чергу, очікується відкриття зон рекреації. Інші обмеження задля безпеки залишаться – як дотримання дистанції, прикриття рота й носа, заборона масових зібрань", - зазначив він.

Також уряд перегляне обмеження щодо максимальної кількості людей у магазинах.

Тепер обмеження залежатимуть від площі магазинів, а не кількості кас. Можливо, таке ж рішення запропонують для церков", - зазначив Сасін.

Водночас, про відкриття шкіл поки що мова не йде.

Слід зазначити, що Польща і Україна практично одночасно зафіксували перші випадки коронавірусу на початку березня, і відповідь країн на епідемію часто порівнюють.

Нагадаємо, у Німеччині кількість померлих в результаті інфікування коронавірусом за останню добу зросла на 286, загальна кількість з початку епідемії складає 3254.

Як ми писали, Польща почне поступово виходити з карантину 19 квітня. Обмежувальні заходи виявилися ефективними і, якби не вони, в країні були б десятки тисяч хворих на Covid-19.

Данія відкрила дитячі садочки та початкові школи після місячного карантину через коронавірус, ставши першою країною в Європі, яка пішла на такий крок.

Читайте також:У ВООЗ заявили, що алкоголь не захищає від COVID-19, а навіть навпаки