Київ
16 квітня 2020
Кількість киян, у яких підтвердили коронавірус, за минулу добу збільшилася на 32 людини, - Кличко
У Києві вже 644 підтверджених випадки захворювання на COVID-19.
news-image

Кількість киян, у яких лабораторно підтвердили захворювання на коронавірус, за минулу добу збільшилася ще на 32 людини. За добу, що минула, в столиці, на жаль, - 1 летальний випадок. Про це повідомив Віталій Кличко.

Загалом у Києві вже 644 підтверджених випадки захворювання на COVID-19.

Захворіли:

11 жінок віком від 29 до 80 років

20 чоловіків віком від 19 до 60 років.

2-річна дівчинка.

До лікарень столиці госпіталізували 3 пацієнтів. Інші лікуються на самоізоляції, під контролем медиків.

Щодо ситуації в міській клінічній лікарні №6: серед медиків, які захворіли за цей час у столиці, 15 медпрацівників з лікарні №6. Більшість з них лікуються вдома на самоізоляції, під контролем лікарів.

А медзаклад продовжує лікувати пацієнтів, які поступили раніше в
ургентному порядку. В тому числі, і з пневмоніями.

Загалом, сьогодні в столиці на самоізоляції перебувають 179 медиків, які контактували з пацієнтами, хворими на коронавірус.

Зокрема це - медпрацівники відділень, де лікувалися пацієнти з пневмоніями, у яких потім виявили COVID-19. Нагадаю, зараз всіх киян з діагнозом пневмонія обов’язково тестують на коронавірус.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Максим Степанов звернувся до українців із проханням і далі залишатися у своїх домівках, особливо, на Великдень.

Як стало відомо, коронавірус вбиває, провокуючи запалення і блокуючи крихітні мішечки з повітрям у легенях, змушуючи людське тіло задихатися без кисню. Це призводить до відмови життєво важливих органів. Але клініки по всьому світі бачать докази, які вказують на те, що вірус також може спричиняти запальні процеси в серці, гостре захворювання нирок, неврологічні порушення, кров'яні тромби.

Також ми писали, що станом на 9:00 16 квітня в Україні 4161 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 116 летальних, 186 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 397 нових випадків.

Читайте також:У Рівненській обласній лікарні на COVID-19 захворіли 32 медики