Події
16 квітня 2020
Суд обрав запобіжний захід Чорновол
Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід Тетяні Чорновол у вигляді цілодобового домашнього арешту до 8 червня.
news-image

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід колишньому народному депутату України Тетяні Чорновол у вигляді цілодобового домашнього арешту до 8 червня. Про це стало відомо із засідання суду. 

На домашньому арешті наполягала сторона держобвинувачення.

Чорновол вимагала звільнити її від відповідальності в рамках амністії учасникам Майдану.

Мені все одно, яке рішення ви приймете... Тому що я тут не жертва, я тут переможець... Це справа не проти майданівців, а проти всіх, у кого є почуття національної гідності. Немає причинно-наслідкового зв'язку між смертю людини, яка загинула в результаті пожежі в офісі Партії регіонів під час Революції гідності в 2014 році, і моїми діями.", – заявила вона.
Дії, які мені інкримінуються – це самозахист", – стверджує Чорновол.

Нагадаємо, якщо Вам здається, що справа Тетяни Чорновол немає жодного стосунку до реваншу колишніх регіоналів,  то пропонуємо подивитися на цю ситуацію під іншим кутом разом з політичним блогером Сергієм Савінцевим.

Раніше стало відомо, що на допит до Державного бюро розслідувань прийшла активістка Революції Гідності та колишня нардепка Тетяна Чорновол. У коментарі журналістам перед входом до ДБР вона припустила, що одразу після допиту її візьмуть під варту та доправлять до Печерського суду. Засідання у справі, за її словами, нібито має розпочатися орієнтовно о 14-й годині.

Також ми писали, що слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Києві, повідомили про підозру народному депутату України VIII скликання Тетяні Черновол. Її підозрюють в умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині, скоєного за попередньою змовою групою осіб способом, небезпечним для життя багатьох осіб (п.п. 5, 12, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України).

Читайте також:СБУ викрила генерал-майора, який працював на ФСБ Росії