Події
16 квітня 2020
Станом на сьогодні є усі економічні передумови для подорожчання хліба на 10-15%
На сьогодні є всі передумови для подорожчання хліба на 10-15%
news-image

Ніхто з виробників хліба ціни зараз не підвищував з огляду на ситуацію з коронавірусом та купівельною спроможністю громадян, пише «Є!»  з посиланням на epravda.           

Про це заявив гендиректор компанії "Київхліб" Володимир Череда.

Станом на сьогоднішній день є всі економічні передумови для подорожчання хліба на 10-15%. Адже за поточний сезон ціни на зерно виросли майже на 30%, борошно подорожчало на 22-25% залежно від сорту (а це 40% від собівартості хліба). Проте ніхто з виробників хліба ціни зараз не підвищував, оскільки всі розуміють, що купівельна спроможність під час кризи падає.

Скоро вже місяць, як багато хто з людей не працює через карантин. І підвищення цін ні до чого хорошого не призведе, бо мало хто має фінансову подушку на більш тривалий період", - сказав Череда.

Ми звернулись до держави через те, що ціни на зерно почали стрімко зростати. І просили, щоб держава виступила з інтервенцією на внутрішній ринок, аби трошки призупинити подорожчання.

Якби в нас були запаси достатні, то нехай би й 40 млн т експортували. Але в нашій ситуації вже сьогодні треба розуміти, що через посушливу весну урожай наступного року може бути гіршим за попередні", - пояснив він.

За його словами, виробники хліба поки готові тримати ціни на хліб.

Держава пообіцяла дати 160 тисяч т пшениці для переробки на борошно для внутрішнього споживання. Якусь частку вже викинув на ринок Аграрний фонд", - додав Череда.

Читайте також: Топ товарів з найбільшою динамікою зростання онлайн-продажів під час карантину (інфографіка)

Читайте також:Коли пенсіонери отримають обіцяну тисячу гривень