Події
17 квітня 2020
У Житомирській області масштабно палають села та ліси
Вщент вигоріли села в Овруцькому районі: Магдин, Личмани, Рудня, Дівошина, Семена. У селі Журба вогонь знищив церкву. Також горять величезні лісові масиви.
news-image

У Житомирській області масштабно палають села та ліси.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на інформацію очевидців у соцмережах.

Зокрема, вщент вигоріли села в Овруцькому районі: Магдин, Личмани, Рудня, Дівошина, Семена. У селі Журба вогонь знищив церкву. Також горять величезні лісові масиви.

Люди намагаються протистояти стихії, обкопують села канавами, проте полум’я відвойовує території. Рятувальники вивозять місцевих мешканців. 

За словами місцевих мешканців, на місце подій прибув начальник управління лісового та мисливського господарства, а також керівництво Києва.

Як повідомляла ДСНС, 16 квітня в області рятувальники одночасно боролися з 48 пожежами. Всю ситуацію погіршував сильний вітер, пориви якого досягали 17-22 метрів в секунду. 

У Житомирській області горить 50 гектарів лісу: димом затягнуло одне із селищ, інше - ледь не згоріло
Вогнем були охоплені 50 гектарів. 

 

Нагадаємо, скільки туристичних об'єктів втратила Україна через пожежі у Чорнобильській зоні.

До слова, Верховна Рада України ухвалила законопроєкт під №2339, який передбачає масштабне підвищення штрафів за спалювання трави і забруднення атмосфери. Штрафи для паліїв підвищились у 18 разів і тепер складають до 91800-153000 гривень

Читайте також:Обгорілий бобер помер на очах у рятувальників: у Києві підпалили Голосіїївський парк