Події
1 березня 2015
П'яний суддя, який погрожував співробітникові ДАІ і направив на нього пістолет буде покарений (відео)
П'яний суддя Макарівського суду, який погрожував співробітникові ДАІ його розстріляти і направив на нього пістолет Макарова - буде притягнутий до кримінальної відповідальності.
news-image

Про це на своїй сторінці в Фейсбук написав радник міністра МВС Антон Геращенко, передає Єдність.інфо.

Раніше в інтернеті з'явилося відео з інцидентом у Києві.

"Покарання буде невідворотним!.. Два тижні тому був прийнятий закон "Про право на справедливий суд" у відповідності з яким всі 9000 суддів повинні будуть заново скласти іспити і показати народу, що вони заслуговують довіри виносити рішення від імені народи і держави Україна. Однак деякі судді не зрозуміли, що Україна змінилася. Що їх зв'язку, хабарі, кумівство їм не допоможе їм уникнути відповідальності за їхні злочини. Ось приклад такого судді - негідника, розслідування справу проти якого я беру на особистий контроль", - написав Геращенко.

За його словами суддю звуть Оберемко Владислав Алексанрович.

"Він поки ще суддя Макарівського районного суду Київської області. Але це не надовго. Як зазвичай увечері минулої п'ятниці близько 00 годин, він сів за кермо позашляховика "BMV X-5", після вживання алкогольних напоїв. Він же суддя! Йому закон не писаний! Мабуть він так і звик їздити по Макарівському району, де він відчував себе царем і богом. Але цього разу його шлях пролягав по Шевченківському району міста Києва, де його на вул. Ольжича зупинив звичайнісінький інспектор ДАІ. Суддя не став реагувати на сигнал інспектора з вимогою про зупинку", - расказал Геращенко.

"Ця мерзота в суддівській мантії, дістало свій зареєстрований пістолет "Макарова", як потім з'ясувалося це був пристрій для відстрілу гумових куль і направило його на співробітника ДАІ зі словами -"Я тебе зараз пристрелю". Але працівник ДАІ, який зрозумів і повірив, що Україна змінюється і що правда і Закон на його боці, не злякався, не відпустив негідника, а сам взяв суддю на "мушку", змусив його вийти з машини і здати зброю", - додав він.

Як пише Геращенко за фактом погроз судді Оберемко застрелити співробітника міліції, він звернувся до Геннрального Прокурора України Віктора Шокіна з вимогою розпочати кримінальне провадження щодо поки ще судді Макарівського районного суду Київської області, Оберемко Владислава Олександровича, 1982 року народження, за статтею 345 КК - "Загроза застосування насильства або насильство проти співробітника правоохоронного органу".

"Подальша доля судді Оберемко - зняття статусу суддівської недоторканності рішенням Верхвоної Ради, позбавлення статусу судді та отримання статусу підозрюваного у кримінальній справі про погрозу вбивством працівникам міліції", - написав він.