Події
19 квітня 2020
Польща продовжила дію дозволів на легальне перебування усім іноземцям
Влада автоматично продовжила дозволи на працю, сезонну працю, а також можливість працевлаштування на підставі заяви працедавця
news-image

Президент Польщі Анджей Дуда у п’ятницю підписав закон щодо допомоги підприємцям та працівникам на період пандемії коронавірусу, який зокрема передбачає продовження терміну легального перебування в країні іноземців.

Документ стосується усіх іноземних громадян, зокрема українців, у яких дія дозвільних документів на перебування і роботу в Польщі завершилася після 14 березня, коли в країні оголосили епідемію, пише «Є!», з посиланням на ukrinform.ua.

Автоматично буде продовжено термін перебування в Польщі на період епідемії та 30 днів після неї тим громадянам України, які перебувають в Польщі на підставі національної та шенгенської віз, карт тимчасового проживання та у межах безвізового режиму. Нових віз чи позначок у закордонному паспорті ставити не потрібно.

Крім того влада автоматично продовжила дозволи на працю, сезонну працю, а також можливість працевлаштування на підставі заяви працедавця.

Читайте також: Олена Шуляк: «програма «Велике будівництво», за моїми підрахунками, зможе забезпечити роботою 150-200 тис осіб»