Україна
21 квітня 2020
Карантин можуть продовжити до 12 травня, - Ляшко
З 27 квітня в Україні можливе пом'якшення карантину.
news-image

Карантин в Україні можуть продовжити як мінімум до 12 травня. Про це заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в коментарі РБК-Україна.

При цьому він додав, що 22 квітня Кабмін розгляне рішення про продовження карантину.

Чекайте середи. На засіданні уряду буде прийнято рішення про продовження або скорочення карантину. 22-го Кабмін розгляне. Головний санітарний лікар прогнозує, що щонайменше до 12 травня. Рішення приймає уряд", - заявив Ляшко

Нагадаємо, прем'єр Денис Шмигаль раніше повідомив, що Кабмін планує продовжити карантин, але в той же час пом'якшити заходи в деяких сферах. Він також зазначив, що пік захворюваності варто очікувати на кінець квітня і між 3 і 8 травня.

Крім того, він додав, що після проходження піку Кабмін почне впроваджувати антикризові заходи з підтримки економіки

Додамо, що головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що Україна може обійти пік поширення коронавірусу. За його словами, пік може пройти не поміченим, якщо українці будуть дотримуватись карантинних заходів.

Раніше повідомляли, що спалах кількості випадків інфікування на коронавірусну хворобу COVID-19 в Україні може виникнути через п’ять-десять днів після Великодніх свят.

Нагадаємо, найбільше порушень карантину на Великдень зафіксовано у Донецькій області, там розпочато кримінальне провадження. У Запорізькій, Рівненській та Чернігівській областях поліцейські склали три адміністративні протоколи.

Читайте також:В Україні буде запроваджено новий різновид покарання - пробаційний нагляд