Події
21 квітня 2020
На Харківщині перекопали ґрунтові дороги до села, яке стало епіцентром коронавірусу
У селі Високопілля на Харківщині, де посилили карантин через спалах захворюваності коронавірусом, перекопали ґрунтові дороги, якими місцеві об'їжджали встановлені карантинно-пропускні пости.
news-image

У селі Високопілля на Харківщині, де посилили карантин через спалах захворюваності коронавірусом, перекопали ґрунтові дороги, якими місцеві об'їжджали встановлені карантинно-пропускні пости.

Про це Суспільному телефоном розказав головний дільничний Валківського відділу поліції Микола Коваленко.

Ґрунтові дороги перекопані, щоб місцеві не виїжджали іншими шляхами, тому що багато ґрунтових доріг — люди об'їжджали наш пост — і їх перекопали", — сказав Коваленко.

У селі щодня дезінфікують вулиці. Виїзд і в'їзд до населеного пункту — за перепустками.

Патрулі перевіряють, щоб люди ходили у масках, а також питають, з якою метою вийшли з дому:

Якщо пересуваються, запитують для чого вийшли з дому: хто по хліб іде, хто за продуктами, комусь із родичів передати продукти".

За словами Коваленка, люди, родичі яких живуть у Високопіллі, приїжджають з Валок чи Харкова і передають харчі на блокпосту.

15 квітня стало відомо про перший летальний випадок на Харківщині — померла жінка, в якої діагностували СОVID-19. Як з'ясувало Суспільне, 71-річна жінка з села Високопілля Валківського району померла у Валківській ЦРЛ ще 13 квітня. Коронавірус в неї підтвердили лабораторним шляхом

Після смерті 71-річної жінки в селі запровадили карантин на два тижні, транспорт їде в об'їзд. За словами голови Харківської ОДА Олексія Кучера, померла могла контактувати з великою кількістю людей, оскільки продавала свічки і вихідними була у церкві.

Як заявила в. о. головного санлікаря регіону Любов Махота, у Високопіллі вводиться режим суцільної обсервації.

20 квітня на Харківщині зафіксували другу смерть від коронавірусу. Померла 70-річна жінка з Високопілля. Вдома, де вона мешкала, провели дезінфекцію.

Нагадаємо, російська православна церква не заборонила Великодні служіння лише в Україні

Як ми писали, Сполучені Штати Америки мають намір відправити слідчих до Китаю для розслідування спалаху коронавірусної інфекції COVID-19

Також стало відомо, що на Житомирщині COVID-19 виявили у 6-місячної дитини.