Політика
22 квітня 2020
У Раді розповіли, що планується розглянути на засіданні в п'ятницю
На порядку денному - розблокування підписання двох законів
news-image

Стало відомо, які питання Верховна рада планує розглянути на позачерговому засіданні в п'ятницю, 24 квітня. Повістку в своєму Telegram-каналі опублікував депутат ВР від фракції "Слуга народу" Олександр Качура.

Зокрема, планується розблокувати підписання двох законів. На порядку денному фігурують проекти постанов №№1043-П - 1043-П3 "Про скасування результатів голосування Верховної ради від 16.04.2020 року про прийняття в цілому як закону проекту ЗУ "Про внесення змін до регламенту Верховної ради з протидії зловживанням прав народних депутатів під час законодавчої процедури" і №2653-П "Про скасування результатів голосування Верховної ради від 16.04.2020 року про прийняття в другому читанні як закону проекту закону про внесення змін до ЗУ "Про місцеве самоврядування в Україні" (№ 2653 від 20.12.2019)".

Також нардепи мають намір розглянути:

  • №2769 проект закону про внесення змін до статті 225 Виборчого кодексу України (щодо розміру грошової застави);
  • №2372 про внесення змін до деяких законів України щодо безпеки використання ядерної енергії;
  • №2809 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо штрафних балів;
  • №2656 про внесення змін до ЗУ "Про Національне антикорупційне бюро України" щодо підстав звільнення директора Національного бюро за корупційне або пов'язане з корупцією правопорушення;
  • №№3205 - 3205-1 про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві;
  • №1182-1-д про внутрішній водний транспорт;
  • №3364 про внесення змін до деяких законів України (щодо врегулювання кризи неплатежів на ринку електричної енергії та питання сертифікації оператора системи передачі);
  • №2234 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення відповідальності за формування системи ціноутворення в будівництві автомобільних доріг загального користування.

Крім того, парламентарі розглянуть проект постанови №3358 "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної ради України з питань розслідування оприлюднених у ЗМІ фактів можливих корупційних дій посадових осіб органів державної влади, які призвели до значних втрат дохідної частини державного бюджету України".

ВР збереться на позачергове засідання у п'ятницю, 24 квітня. Засідання має розпочатися після обіду - о 13:00. Порядок денний засідання стане відомий у середу.

Нардеп також зазначив, що в Раді в п'ятницю буде два позачергових засідання.

Раніше Верховна Рада проголосувала у другому читанні і в цілому законопроєкт про внесення змін до свого регламенту.

Рада ухвалила у другому читанні і в цілому законопроект № 2653, який дозволяє Кабміну визначати території та адміністративні центри територіальних громад.

Читайте також:Опубліковано закон про єдиний рахунок для сплати податків