Політика
22 квітня 2020
Саакашвілі підтвердив своє призначення на посаду віце-прем'єра
Саакашвілі заявив, що отримав від президента України пропозицію стати віце-прем'єром України з реформ.
news-image

Міхеїл Саакашвілі заявив, що отримав від президента України Володимира Зеленського пропозицію стати віце-прем'єром України з реформ. Про це екс-президент Грузії написав у Facebook.

Для мене велика честь отримати від президента Зеленського пропозицію стати віце-прем'єром уряду України з питань реформ. У мене також була дуже змістовна і корисна розмова з прем'єр-міністром Шмигалем, протягом якої ми детально обговорили всі питання, пов'язані з моєю можливою роботою в уряді. Я підтримував президента Зеленського під час виборів, весь той час, який він займає цей пост і пов'язую з його командою великі надії для України. Я підходжу до цієї пропозиції та до свого рішення з дуже великою відповідальністю, тому що це дуже непростий для країни час", - розповів політик.

Саакашвілі заявив, що попереду - дуже складний період і в економіці, і в цілому по життю в країні. 

Я представлю в Верховній раді свої пропозиції щодо необхідних змін як частину урядової програми уряду Шмигаля з конкретними напрацюваннями, які з'явилися у мене як поза межами України, так і в період моєї роботи в Україні, ґрунтуючись як на позитивному, так і на негативному досвіді. Разом з командою президента я готовий працювати з усіма патріотичними силами в парламенті України і з іншими політичними силами в суспільстві, для того щоб Україна з найменшими втратами перенесла поточну світову економічну кризу і впоралася з усіма викликами. Я сподіваюся бути надійним членом команди і стати в нагоді народу України, зробивши щось корисне для людей", - стверджує Саакашвілі.

Екс-президент Грузії сподівається використовувати свій міжнародний досвід, для того щоб бути корисним членам урядової команди, в тому числі у відносинах з міжнародними фінансовими організаціями, посилити престиж України та її інтеграцію з міжнародними спільнотами, щоб відстояти в першу чергу інтереси українського народу і сприяти прогресу в країні.

Як відомо, президент України Володимир Зеленський повернув Міхеілу Саакашвілі українське громадянство.

Окрім того, колишній голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі, який за п'ятого президента Петра Порошенка був позбавлений громадянства і примусово видворений з України, розповів про випадкову зустріч зі своїм кривдником.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що 21 квітня 2020 року минув рік, як українців обрали Володимира Зеленського президентом України. Політичний блогер Сергій Савінцев пропонує пригадати, чим запам'ятався перший рік президентства Зеленського.

Читайте також:Рада прийняла зміни до регламенту, які зупиняють «поправковий спам»