Суспільство
22 квітня 2020
РФ спробувала послабити санкції: Україна заблокувала в ООН маніпулятивну резолюцію Росії
У середу, 22 квітня, Україна заблокувала в ООН ще одну маніпулятивну резолюцію Росії
news-image

Про повідомляє пресслужба МЗС у Facebook, пише «Є!».

Зазначається, що під прикриттям боротьби з пандемією COVID-19 РФ має на меті розмити санкційний режим. 22 квітня вони винесли на затвердження новий документ. Текст підкоригували, але його маніпулятивна суть не змінилася.

Україна не могла підтримати таку резолюцію – перервала так звану “процедуру умовчання” і заблокувала цю ініціативу. Як і кілька тижнів тому, Україна стала рушієм групи країн, які завадили російським маніпуляціям в ООН. Це – наша послідовна політика”, – йдеться у повідомленні.
Як я обіцяв ще на початку квітня, ми будемо надалі блокувати спроби Росії зруйнувати санкційний режим. Для ефективної боротьби світу з пандемією потрібні реальні рішення, які нестимуть практичну користь. І точно не потрібні політизовані резолюції, які переслідують мету послабити санкції”, – у свою чергу зауважив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Прикладом ефективних рішень є дві резолюції про протидію COVID-19, вже схвалені Генасамблеєю ООН, співавтором яких стала також Україна.

Наша держава віддана реальній боротьбі з пандемією та ефективним і злагодженим діям світової спільноти. Спільна мета – це перемога над вірусом, а не над санкціями за військову агресію”, – додав глава МЗС.

До слова, 3 квітня Україна вже блокувала попередню спробу Росії провести в Генеральній асамблеї ООН резолюцію, яка створила би умови для послаблення санкцій.

Також  читайте: Дипломати з США побачили у коронавірусі шанс для України «повернути» Крим

Читайте також:В Україні незабаром закінчиться блокування російських соцмереж