Україна
23 квітня 2020
У «коронавірусних» відділеннях Олександрівської лікарні Києва закінчуються місця
В Олександрівській лікарні готуються резервні ліжка для хворих на коронавірус.
news-image

В інфекційних відділеннях Олександрівської лікарні Києва закінчуються місця.Про це повідомила головний лікар медичного закладу Людмила Антоненко на своїй сторінці у Facebook.

Вона розповіла, що наразі в Олександрівській лікарні в інфекційних відділеннях перебуває 88 пацієнтів, з них - 76 з підтвердженим коронавірусом, 80 - з пневмонією, 6 - в реанімації, всі на кисневій підтримці, на ШВЛ немає.

«Готуються додаткові резервні ліжка! Наразі, ми спостерігаємо випадки локальних спалахів Covid-19: Києво-Печерська лавра, Почаївська лавра, гуртожиток у м.Вишневе», - повідомила Антоненко.

22 квітня Олександрівськ лікарня отримала від меценатів капсулу - це портативна ізольована мобільна палата.

«Вона герметична, має кисневу маску, вбудовані рукавиці, що дозволяє робити необхідні маніпуляції без контакту з хворим. Така капсула дає змогу переміщати пацієнта із коронавірусом в межах корпусів лікарні на обстеження, не наражаючи оточуючих на небезпеку», - розповіла головлікар.

Нагадаємо, станом на ранок 22 квітня, у Києві підтверджено 989 випадків Covid-19. Такі дані оприлюднив Центр громадського здоров’я України. Таким чином, за добу кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилася на 97 осіб.

 В Україні стартують клінічні дослідження вітчизняного лікарського засобу, який, за попередніми висновками українських учених та виробників, може суттєво знижувати або повністю нейтралізувати загрозу смерті від ускладнень, які спричиняє для організму людини коронавірусна інфекція.

Читайте також:На Миколаївщині спалах COVID-19 серед медиків - уже 23 заражених