Суспільство
24 квітня 2020
Одесит хворіє на коронавірус уже півтора місяця
Наступний ПЛР-тест йому повинні провести 28 квітня.
news-image

В Одесі хлопець хворіє на коронавірус вже сім тижнів та перебуває на самоізоляції через позитивний тест на COVID-19 і трьох повторних підтверджень протягом цього часу.

Одесит 1995 року народження заразився в США, і по поверненню 13 березня в Україну звернувся до інфекційної лікарні після появи характерних симптомів, йдеться у сюжеті телеканалу "112 Україна".

Зараз він став "найдовше хворою" людиною в Україні. За словами Максима, наступний ПЛР-тест йому повинні провести 28 квітня.

Місцеві лікарі розводять руками та пробують зрозуміти зі своїми колегами в Києві, що робити, але нічого не обіцяють.

Нічого не сказали. Сидіть вдома", - передав він пораду медиків.

Головкін також розповів, що до нього на місце самоізоляції "ніхто не приїжджає, крім мобільних бригад, які роблять тести". 

Четвертий тест було зроблено 18 квітня. Максим зазначив, що лікарям доводиться дзвонити і нагадувати за кілька днів про необхідність провести нові тести, інакше можуть забути. Максим сидить вдома в самоізоляції зі своєю мамою і дівчиною, яким медики вирішили не робити тести для виявлення коронавірусної інфекції. 

Їм тести не робили. І підхід у медиків такий, що раз вони не були за кордоном і відчувають себе не дуже погано, поки у них не буде температури 38 градусів - тести робити не будуть", - розповів він і додав, що взявся все одно "пробити" це питання.

У Головкіна тиждень тому знову з'явилися характерні симптоми: маленький кашель, нежить, чхання, біль у горлі, але температури не було. 

За кордоном така ж історія. Я дзвоню своєму лікарю в Штатах, він сказав, що з'являються такі випадки, коли у людини проходять її симптоми, і потім вони поновлюються. Вони кажуть, що все більше і більше у них досліджень людей, які можуть заразитися по 2-3 рази", - розповів хлопець.

Як стало відомо, найближчим часом, імовірно, буде запущено масове ІФА-тестування на антитіла до нового коронавірусу – для визначення наявності імунітету до коронавірусної хвороби.

Раніше ми писали, що мешканців гуртожитку у Вишневому перевірили на коронавірус.

Нагадаємо, в інфекційних відділеннях Олександрівської лікарні Києва закінчуються місця.

Читайте також:Названо новий осередок коронавірусу в тілі людини: залишається надовго