Євробачення-2021: Роттердам хоче прийняти конкурс і роздати медикам безкоштовні квитки
Не дивлячись на те, що конкурс пройде через рік, не закривають очі і на все ще наявну загрозу коронавіруса.
news-image

Роттердам готовий прийняти у себе Євробачення в 2021 році. Міська рада оголосила про це в четвер вдень під час голосування з цього питання. Більшість членів ради погодилися, що місто має організувати конкурс, який був скасований у цьому році через пандемію коронавіруса, пише 112.

Європейський мовний союз (EBU) запросив рішення від муніципалітету Роттердама до кінця цього місяця. Раніше з'явилися сумніви чи має  Роттердам продовжити підготовку до конкурсу, враховуючи, що йому потрібно покрити 6,7 млн євро втрачених інвестицій після скасування конкурсу 2020 року. Деякі вважають, що ці мільйони євро краще витратити на боротьбу з бідністю в місті.

У той же час, влада Роттердама сподівається, що підприємці отримають економічний стимул від проведення в місті конкурсу Євробачення. Зазначається, що партія Leefbaar Rotterdam запропонувала роздачу безкоштовних квитків тим, хто працює у сфері охорони здоров'я. 

Захід може відбутися в ті ж дати, що і планувалося провести його в цьому році - 12-16 травня, і в тому ж місці - в концертному залі Ahoy.

Не дивлячись на те, що конкурс пройде через рік, не закривають очі і на все ще наявну загрозу коронавіруса. 

Щоб дати остаточну відповідь, нідерландські організатори і Європейський мовний союз повинні вирішити ряд організаційних, адміністративних і фінансових питань. Очікується, що остаточне рішення буде прийнято в травні.

Нагадаємо, пісенний конкурс Євробачення-2020, який мав відбутися в Нідерландах у травні 2020 року, скасували через коронавірус.

Також раніше ми повідомляли, що гурт Go-A виграв у фіналі Нацвідбору Євробачення 2020.

Букмекери склали прогноз на фінал Євробачення 2020 і розповіли, хто, на їхню думку, займе перші три місця. Оновлені рейтинги букмекерів опубліковані на міжнародному сайті пісенного конкурсу.

Читайте також:«Молитва за Україну» зі симфонічним оркестром: вражаюче відео