Суспільство
24 квітня 2020
Лікування хворого на COVID-19 коштує 5-15 тисяч на добу, - Кличко
Хворі, які не потребують госпіталізації, купують ліки за власний рахунок.
news-image

Лікування одного хворого на коронавірус вартує від 5 до 15 тисяч гривень за добу.

Про це розповів мер Києва Віталій Кличко на онлайн пресконференції 24 квітня

Лікування залежить від особливості перебігу хвороби та супутніх патологій. Сказати точно, скільки грошей витрачають за добу на одного пацієнта – неможливо. Але, як говорять медики, в середньому надання допомоги обходиться від 5 до 15 тисяч гривень за добу лікування", - зазначив мер.

Як розповів Кличко, понад 90% медпрепаратів, які передбачені "Національним переліком основних лікарських засобів", є в медзакладах столиці і пацієнти з коронавірусом, які лікуються у стаціонарі, отримують їх безкоштовно. Але люди, які не потребують госпіталізації, купують ліки за власний рахунок. 

Департамент охорони здоров'я Києва за кошти резервного фонду бюджету закупив 17 найменувань ліків (антибіотики, противірусні та протизапальні препарати, інші медикаменти), які застосовують для надання меддопомоги хворим на коронавірус. На це виділили 101 мільйон гривень.

Як ми писали, у лікарні Почаєва Тернопільської області, де лікують хворих з коронавірусом, немає власних очисних споруд. Тому пацієнти медзакладу не можуть ходити до вбиральні. Замість туалетів у палатах стоять пластикові відра

Нагадаємо, команда інфопростору «Є!» визначила на які гроші можуть розраховувати українські медики на період боротьби з коронавірусом

Зазначимо, закупівлю апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ) вітчизняного виробництва обговорили на традиційній нараді з питань запобігання поширенню епідемії COVID-19 під головуванням Президента Володимира Зеленського.

Читайте також:У більшості країн ЄС минув пік епідемії - агентство