Політика
24 квітня 2020
Волкер дав пораду Україні, аби змінити розрахунки Путіна
Допоки президент РФ вбачатиме в Україні слабку країну, він ніколи не відмовиться від агресивної політики
news-image
Натомість, по-справжньому сильна Україна може змінити таке ставлення, адже ціна для Кремля за спробу її підкорення може стати надто високою, пише «Є!»  з посиланням на Open Ukraine.

Таке переконання у п’ятницю під час віртуальної конференції в рамках Київського Безпекового форуму висловив Курт Волкер - Надзвичайний і Повноважний Посол, Спеціальний представник уряду Сполучених Штатів з переговорів стосовно України у 2017-2019 роках.

Чи варто очікувати оптимістичних змін у позиції Путіна та у російській політиці? На мою думку, - ні, гадаю, що не варто. Росія нині дійсно опинилася в скрутному становищі, на яке варто зважати. Але на протилежній шальці терезів він (Путін) також бачить слабкість України. Він бачить, що США поза процесом, що Франція заграє з Росією, він бачить, що Німеччина відволікається на свої внутрішні політичні перетворення та зміни, а також звісно, що коронавірус впливає на всіх. Тож, я думаю, Путін почувається доволі комфортно", - зауважив американський дипломат.

На його думку, призначення в РФ нового "куратора" щодо України Дмитра Козака нічого не змінить у позиції Росії, оскільки ані Козак, ані Сурков, який до цього намагався координувати цю тему, не приймають рішень. Тож президент РФ Путін буде продовжувати використання цілої архітектури з відколотих самопроголошених "республік" навколо Росії для того, щоб надалі дестабілізувати сусідів, стримувати їх від наближення або інтеграції із Заходом.  

Я вважаю, що така стратегія (Росії) залишається незмінною… Путін бачить слабку Україну як можливість. Моя порада Україні буде прямо протилежною. Важливо, щоб Україна стала настільки сильною, наскільки можливо", - наголосив посол США.

Він підкреслив, що така сила України має спиратися на фінансову стабільність і верховенство права, аби іноземні інвестори почувалися впевнено, встановлення сильних показників економічного зростання і впровадження послідовних економічних реформ.

Також читайте: Розведення сил на Донбасі показує світові, що росіяни не прагнуть миру, – Волкер

Читайте також:Розведення сил на Донбасі показує світові, що росіяни не прагнуть миру, – Волкер