Україна
26 квітня 2020
Ціна на бензин може впасти до 16 грн за літр
Ціни на бензин впали на тлі падіння котирувань нафти, - Куюн
news-image

В Україні ціни на бензин впали на третину на тлі падіння котирувань нафти. Про це заявив директор «Консалтингової групи А-95» Сергій Куюн на сторінці в Facebook, пише «Є!». 

Наприклад, бензин 95 в Північно-Західній Європі тепер коштує $ 119 за тону, а дизель - $ 159. Знаєте, скільки це в гривнях? Дві з половиною гривні за бензин і 3,5 грн/л на дизпаливо !!! Нагадайте, скільки коштує літр води в супермаркеті? 5, 10 грн?», - обурений Сергій Куюн. 

За його словами, акциз на бензин в даний час складає 6,3 грн/л або в два з половиною рази вище, ніж вартість самого палива, ще 1,75 грн/л складе ПДВ (нараховується на суму акцизу і вартості палива). Акциз на дизпаливо становить 4,1 грн, сумарний ПДВ - 1,50 грн/л.

Якщо така ціна залишиться на місяць, вартість А-95 на колонці може впасти до 16 грн/л, ДП -14 грн/л. Напевно, треба перерахувати, в це неможливо повірити», - зазначив директор «Консалтингової групи А-95». 

Всупереч скепсису, підкреслив Куюн, ціни йдуть вниз, в Україні щодня фіксується зниження в різних мережах. 

Ось сьогодні деякі станції скинули до 1,5 грн/л. мінімалка на ДП вже нижче 18 грн/л, на бензин А-92 - нижче 19 грн/л, на «п'ятий» - нижче 19,50 грн/л», - розповів Сергій Куюн. 

Такі темпи падіння, на його думку, відповідають темпам середньоєвропейського падіння з початку року. 

Такі темпи падіння, на його думку, відповідають темпам середньоєвропейського падіння з початку року. 

Читайте також: Із власниками АЗС знову відбудуться переговори щодо зниження цін на пальне – Офіс президента.

Читайте також:У НБУ розповіли, чому заспокоївся валютний ринок