Політика
26 квітня 2020
ЗМІ: Євген Грушовець «зліт» кар'єрними сходами
На посаду судді Вищого антикорупційного суду претендує адвокат Євген Грушовець, передає Народна правда.
news-image

Як повідомляється, Євген Грушовець – досвідчений адвокат, партнер юридичної фірми «Aріо», член Ради Асоціації правників України з кримінального права та кримінального процесу.

Він настільки «досвідчений», що примудряється захищати майнові права українських громадян в окупованому Криму, і російських громадян в Україні",- пише автор.

Відомо, що ім’я Грушовця також часто звучить у резонансних справах.

У 2012 році він, працюючи на олігарха Курченко, допомагав йому відібрати у немолодої вчительки ділянку землі на Печерську. У 2013 році захищав у суді столичного підприємця Сергія Бута, звинуваченого у викраденні двох черниць Свято-Покровського монастиря. У 2016 році працював у захисті екс-заступника генпрокурора Віталія Касько, обвинуваченого у привласненні службових квартир. Як, скажіть, адвокат з таким послужним списком потрапив до громадської ради НАБУ? Або у них при відборі кандидатів накидають додаткові бали за рейдерство, роботу в окупованому Криму і співпрацю з екс-регіоналами?, - зазначає Народна правда.

На думку автора, Грушовець експлуатує свій статус і зв’язки в бюро, посилаючись на свою посаду в НАБУ та пропонуючи захист бізнесу.

У 2012 році він відбирає земельні ділянки у бабусь, а у 2020 претендує на місце у Вищому антикорупційному суді? Які надзвичайні вміння та навички допомагають йому вигравати суперечки в суді окупованого Криму? Багато подібних прецедентів можна нарахувати за роки окупації? Що такого особливого зробив Грушовець за 4 роки роботи у Громадській раді, що вважає, ніби місце в суді йому забезпечено?", - зазначає автор.

За даними ЗМІ, у певних колах особистість Євгена Грушівця пов’язують з нещодавно затриманим генералом СБУ, якому закидають зв’язок з ФСБ, державну зраду:

Це припущення пояснює, чому саме Грушовець так успішно відстоює інтереси громадян у Криму, але не пояснює, які послуги він надавав натомість сприяння. Ми припускаємо, що без такої потужної підтримки Грушовець недовго протримається на плаву. У кращому випадку знову стане допомагати відбирати майно у людей похилого віку. У гіршому – його заслугами, нарешті, зацікавиться СБУ.