Суспільство
27 квітня 2020
У Польші готуються організовувати чартерні рейси для українських заробітчан
В Польщі гостра нестача людей для роботи в сільському господарстві.
news-image

У Польші готуються організовувати чартерні рейси для українців, аби ті їхали на роботу навіть під час карантину.

Про це повідомив в ефірі польського телеканалу TVP президент служби персоналу промисловців Кшиштоф Інглот, пише ТСН.

За його словами, в Польщі гостра нестача людей для роботи в сільському господарстві. Фермери не зможуть зібрати урожай без сезонних робітників, які зазвичай приїжджали з України.

Ми хочемо перевезти перших 200 осіб з України на фабрики до Вроцлава",- сказав Інглот.

Німецькі фермери, мовляв, вже привезли сезонних робітників з Румунії. Польські ж фермери бідкаються, що незабаром потрібно буде збирати спаржу, скоро дозріє й полуниця, а робочих рук як не було, так і нема.

Відзначається, що незважаючи на те, що організація чартерів вимагає значних коштів, альтернатива втратити урожай - набагато гірше.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда у п’ятницю підписав закон щодо допомоги підприємцям та працівникам на період пандемії коронавірусу, який зокрема передбачає продовження терміну легального перебування в країні іноземців.

Як ми писали, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, що за кордоном українських робітників вже чекають не зважаючи на коронавірусний карантин.

Також стало відомо, що через пандемію коронавірусу близько 30% українців, які перебували на заробітках у Польщі, втратили роботу. Наразі вони чекають відкриття кордонів, аби знову поїхати на заробітки

Читайте також:Перекази валюти від заробітчан в Україну можуть впасти на $ 0,5 - 1 млрд