Події
27 квітня 2020
У Чорнобильській зоні рятувальники продовжують локалізовувати два осередки пожеж
Для облаштування протипожежних розривів залучено важку інженерну техніку ДСНС та додатково 5 шляхопрокладачів Збройних Сил України.
news-image

Станом на 7 год. 27 квітня, підрозділами ДСНС надається допомога ДАЗВ у гасінні пожеж на території Луб’янського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв.

Основні зусилля спрямовані на локалізацію 2 осередків (с. Крива Гора та с. Рудьки – с. Буряківка) тління пеньків, залишків деревини та торф’янику в осередках пройдених вогнем. Про це ДСНС України повідомляє у Фейсбук.

Для облаштування протипожежних розривів залучено важку інженерну техніку ДСНС та додатково 5 шляхопрокладачів Збройних Сил України.

Інженерною технікою створено 998 км мінералізованих смуг.
До гасіння залучено 1 тис. 59 чоловік та 234 одиниці техніки, з них від ДСНС 1 тис. 29 чоловік особового складу та 221 одиниця техніки.

Авіацією ДСНС з початку робіт здійснено 2 тис. 230 скидів – 5 тис. 130 т води.

Радіаційна обстановка по м. Києву та Київській області стабільна, потужність експозиційної дози на поверхні ґрунту та вміст радіонуклідів у воді не перевищують допустимих значень.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський побував на Чорнобильській атомній електростанції, вшанувавши пам’ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС, й одразу по тому зустрівся з рятувальниками, які гасять лісові пожежі в зоні відчуження.

Також ми писали, у Чорнобильському радіаційно-екологічному біосферному заповіднику розповіли, що внаслідок пожеж у зоні відчуження постраждали рослини та тварини, але за декілька місяців на згарищі має відновитися життя.

Читайте також:На Житомирщині виникла нова пожежа — ДСНС