Політика
28 квітня 2020
Кабмін відкликав подання про призначення Саакашвілі, – Бутусов
Призначення Саакашвілі заблоковане "Слугою народу".
news-image

Кабмін відкликав з парламенту подання про призначення Міхеїла Саакашвілі віцепрем'єр-міністром з реформ. Призначення Саакашвілі заблоковане "Слугою народу".

На підтримку Саакашвілі вдалось зібрати лише 140 – 170 голосів серед "Слуг народу" із необхідних 226. Про це журналіст Юрій Бутусов повідомив у фейсбуці.

Саме тому, наголосив Бутусов, президент Зеленський вирішив не виступати зараз публічно з підтримкою Саакашвілі. За інформацією журналіста, наразі в Офісі Президента розглядають варіант висунення експрезидента Грузії кандидатом у мери Одеси від "Слуги народу".

Підтверджують й те, що на посаду в уряді Саакашвілі вже не претендує, джерела "Української правди".
 
Ми вже заплуталися. То він кандидат, то не кандидат, – кажуть у керівництві "Слуги народу".

Нардепи зазначають, що Офіс Президента начебто й не збирав голоси за призначення Саакашвілі.

Наразі відбувається зустріч Саакашвілі з фракцією "Голос". На ній колишній очільник Грузії вже не агітує голосувати за себе, як за віцепрем’єра, а лише говорить про свою роботу у якості радника президента Зеленського.

Тим часом, колишній нардеп та журналіст Сергій Лещенко повідомляє, що подання про призначення Саакашвілі не відкликали з Верховної Ради, тому що в парламенті його взагалі не реєстрували. Це означає, що кандидатуру Саакашвілі досі обговорюють. Тому подання, вважає Лещенко. або внесуть у Верховну Раду, або зроблять вигляд, що обговорення взагалі не було, якщо голосів не знайдеться.

 
Інформація про те, що Саакашвілі може отримати призначення в Кабінеті Міністрів України з'явилась 22 квітня 2020 року. Йому запропонували посаду віцепрем'єр-міністра з питань реформ. Сам політик заявляє, що є готовим прийняти пропозицію, яку йому зробила українська влада. Водночас Володимир Зеленський зазначив, що у Саакашвілі є потенціал для підтримки уряду України. Очікувалось, що за Саакашвілі парламентарі можуть голосувати наприкінці цього тижня.

Раніше повідомляли, що усе більше народних депутатів фракції "Слуга народу" схиляються до того, щоб підтримати кандидатуру колишнього президента Грузії (2004-2013 рр.), екс-голови Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі на посаду віце-прем'єр-міністра України з реформ, повідомив перший заступник голови фракції Олександр Корнієнко.

Читайте також:Чому саме зараз знадобилися Зеленському послуги Саакашвілі: усі деталі від Сергія Савінцева